ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Καύσωνας» στην Παιδεία! Δεν θα ρίξουν το επίπεδο χαμηλά

«Βράζει» με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής

Το ΔΣ της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης σε παγκύπρια συνδιάσκεψη την Τρίτη, 10 Ιουλίου αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο την αναίτια και απαράδεκτη, όπως αναφέρεται, επίθεση του Προέδρου της ΠΟΕΔ με δημόσιες τοποθετήσεις και αναρτήσεις του σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης εναντίον των οργανωμένων γονιών και του Προέδρου της Συνομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωση προστίθεται ότι η Συνομοσπονδία δεν θα ακολουθήσει αυτή την πρακτική ούτε θα ρίξει το επίπεδο της χαμηλά. "Για ακόμη μια φορά δεν καλεστήκαμε σε καμιά συνάντηση με την ΠΟΕΔ για να ενημερωθούμε για τις θέσεις της σε σχέση με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, απαξιώνουν τον ρόλο των Οργανωμένων γονιών, εκφέρονται εναντίον τους αλλά παράλληλα ζητούν τη στήριξη τους".

Αποφάσισαν επίσης να απέχουν σχολιασμών σε διάφορες αναρτήσεις που γίνονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δηλώνουν ότι στηρίζουν τις προσπάθειες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για τον εξορθολογισμό στην εκπαίδευση.

"Τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν θα πρέπει να παραμείνουν στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και να διατεθούν σε θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, στην Ειδική Εκπαίδευση, στον εκσυγχρονισμό των ΠΟΣ, στην Παραβατικότητα, στην πρόσληψη γυμναστών, στη στήριξη των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και των δασκάλων τους, στην πρόσληψη γραμματειακού προσωπικού για τις ανάγκες των Δημόσιων Νηπιαγωγείων τα οποία είναι ψηλά στην ατζέντα των οργανωμένων γονιών".

Δηλώνουν επίσης ότι θα συνεχίσουν τον διάλογο σε σχέση με τις προτάσεις για την αξιολόγηση του μαθητή και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου. "Δηλώνουμε την ετοιμότητά μας για να παρουσιάσουμε τις θέσεις και απόψεις μας όπως το έχουμε κάνει σε όλες τις Επαρχιακές Ομοσπονδίες και Τοπικούς Συνδέσμους αλλά και να μπούμε στο διάλογο τον οποίο έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού".

Μοναδικός μας στόχος τα παιδιά μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X