ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποστολή στο σφαγείο - Εδώ διέμεναν οι εργάτες (pics)

Τι λέει ο κοινοτάρχης της Κάτω Μονής στο 24news

Μεγάλη ανησυχία προκύπτει όσον αφορά το σφαγείο στην επαρχία Λευκωσίας όπου το Σάββατο (7/11) ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας ότι, 92 πρόσωπα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Από την πρώτη στιγμή, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, τοποθετήθηκε επί του θέματος με γραπτή του δήλωση, όπου εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό ενώ έκανε άλλη μια φορά έκκληση προς όλους  για τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για περιορισμό του κύκλου των επαφών.

*Η είσοδος του σφαγείου

Επίσης, τόνισε ότι: «Τέτοια γεγονότα είναι άκρως ανησυχητικά γιατί υπονομεύουν τη συλλογική προσπάθεια για αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και ουσιαστικά ακυρώνουν τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ολόκληρη η κοινωνία για περιορισμό του ιού».

Σχολίασε ακόμη: «Δυστυχώς όμως σε αρκετές περιπτώσεις, παρά τις συνεχείς συνεννοήσεις, εκκλήσεις, οδηγίες, διευκολύνσεις και νουθεσίες, παρατηρείται ασύγγνωστη αδιαφορία, η οποία συνιστά πρόκληση για τις χιλιάδες εργαζόμενους, εργοδότες και γενικά τους πολίτες που τηρούν τα μέτρα και ακολουθούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Έρευνες από την Αστυνομία αν προκύψει καταγγελία

Για το εν λόγω σφαγείο, προέκυψαν ερωτήματα όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και κατά πόσο τηρούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα μεταξύ των υπαλλήλων και των στενών επαφών τους.

Όσον αφορά την εμπλοκή της Αστυνομίας ως προς τη διερεύνηση και «απάντηση» στα πιο πάνω ερωτήματα, αυτό θα γίνει όταν προκύψει οποιαδήποτε σχετική καταγγελία.

*Η είσοδος του σφαγείου

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία του 24news, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστο Ανδρέου, διατυπώθηκε η θέση ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει οποιαδήποτε σχετική καταγγελία ενώπιον της Αστυνομίας, ούτε αίτημα από το υπουργείο Υγείας που να χρίζει διερεύνησης.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, εάν τυχόν προκύψει έστω και υπόνοια που να αφορά το εν λόγω σφαγείο, άμεσα θα διερευνήσει.

Τι λέει ο Κοινοτάρχης της Κάτω Μονής (Επ. Λευκωσίας)

Το 24news, επικοινώνησε και με τον κοινοτάρχη της Κάτω Μονής κ. Χαράλαμπο Ματσούκα, ο οποίος παρέθεσε τις δικές τους θέσεις.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ματσούκα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, αφότου εντοπίστηκαν τα κρούσματα στο σφαγείο της περιοχής, δεν ειδοποιήθηκαν από κανένα σαν κοινότητα και ότι μόνοι τους προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους για να ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα.

*O χώρος διαμονής των εργαζομένων

Επίσης, σχολίασε ότι, όσα λέγονται για το σφαγείο, είναι λίγο παραφουσκωμένα. «Οι περισσότεροι υπάλληλοι μένουν σε καταλύματα του σφαγείου, προκατασκευασμένα σπιτάκια, με αρκετά καλές συνθήκες και άκρως εξοπλισμένα. Συνήθως στα σπιτάκια, μένουν 2 ή 4 άτομα μαζί. Απλώς, περνάνε πολλές ώρες μαζί είτε στο εργοστάσιο, είτε όταν τρώνε πολλοί μαζί στην μεγάλη τραπεζαρία» είπε.

«Δεν νομίζω να είναι άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης» σχολίασε επίσης ενώ εξήγησε πως οι μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων που προσβλήθηκαν από τον ιό, εργάζονται στη σφαγή και κοπή κρεάτων, στο εργοστάσιο υπάρχουν κι άλλα τμήματα όπου δεν εντοπίστηκαν κρούσματα

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας το Σάββατο (7/11) έγιναν 146 τεστ στο προσωπικό και εντοπίστηκαν 92 θετικά κρούσματα.

Όσον αφορά την ανησυχία που πιθανόν να προέκυψε μεταξύ των κατοίκων της κοινότητας ο κ. Ματσούκας είπε: «Σιγουρά υπάρχει ανησυχία στους κάτοικους, 10 περίπου άτομα εργάζονται στην εταιρεία, αλλά αυτοί δεν φαίνεται να αναφέρθηκαν ως κρούσμα. Αλλά δεν υπάρχει ακριβής ενημέρωση προς το παρών».

«Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας όλοι και να προσέχουμε» τόνισε ενώ χαρακτήρισε ως ευτύχημα το ότι δεν ακούστηκε οτιδήποτε στη κοινότητα προς το παρόν.

*O χώρος διαμονής των εργαζομένων

Ο κ. Ματσούκας, αναφέρθηκε στο καφενείο και ταβέρνα της περιοχής οι ιδιοκτήτες των οποίων με δική τους πρωτοβουλία έκλεισαν για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού στην κοινότητα. «Κλείνουν τουλάχιστον 10 μέρες για να δουν πως θα πάνε τα πράγματα».

Έκκληση του Κοινοτάρχη της Κάτω Μονής, είναι όσοι εργάζονται στο σφαγείο και διαμένουν στην κοινότητα να μην κυκλοφορούν για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τους κατοίκους και την κοινότητα. «Να μην φτάνουμε στο σημείο να τους καταγγέλλουμε, δεν είναι κόπος να περιοριστείς στο σπίτι σου» είπε.

Αξίζει να αναφερθεί και η πρωτοβουλία από την εταιρεία, η οποία με δικά της έξοδα προχώρησε στη διενέργεια άλλων περίπου 300 τεστ, σε άτομα που ήταν στενές επαφές των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν.

Σύμφωνα με τον κ. Ματσούκα, κάποιο ήδη έλαβαν μήνυμα ότι είναι αρνητικοί, ωστόσο θα είναι πρόβλημα αν δεν κάποιοι βγουν θετικοί και δεν ενημερώσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X