ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Καθάρισε» η Αστυνομία στη Λευκωσία - Τι εντοπίστηκε

Σύλληψη καταζητούμενων και ναρκωτικά

Συντονισμένη επιχείρηση ευρείας κλίμακας στην πόλη και προάστεια της Λευκωσίας, πραγματοποίησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο των δράσεων για πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος και ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Η επιχείρηση άρχισε στις 12.00 το μεσημέρι χθες Παρασκευή και ολοκληρώθηκε στις 5.00 το πρωί σήμερα. Σε αυτήν συμμετείχαν μέλη διαφόρων τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, μεταξύ των οποίων μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος, του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, της Τροχαίας, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και των διαφόρων Αστυνομικών Σταθμών της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενώ συνέδραμαν επίσης μέλη της ΜΜΑΔ.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη δύο προσώπων που καταζητούνταν σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων. Ο πρώτος ύποπτος, ηλικίας 50 χρόνων, καταζητείτο σχετικά με δύο υποθέσεις διαρρήξεων που διαπράχθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε δωμάτια ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα, ενώ ο δεύτερος ύποπτος, ηλικίας 35 χρόνων, καταζητείτο σχετικά με υπόθεση διάρρηξης που διαπράχθηκε στις 6 του περασμένου Οκτωβρίου, σε κατοικία στα Λειβάδια.

Τρία πρόσωπα, δύο 19χρονοι και ένας 30χρονος, που βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης και προκαλούσαν ανησυχία σε δημόσιο μέρος στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, στην Λευκωσία, επίσης συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ.

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, στην περιοχή Φανερωμένης στην Λευκωσία, 17χρονος εντοπίστηκε να κατέχει ποσότητα κάνναβης 14 γραμμαρίων περίπου, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα. Μικροποσότητα κάνναβης εντοπίστηκε και στην κατοχή 23χρονου, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, ενώ στο ίδιο υποστατικό 21χρονος εντοπίστηκε να κατέχει δύο χειροποίητα τσιγάρα που περιείχαν κάνναβη.

Συνολικά ελέγχθηκαν 16 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, πέντε από τα οποία καταγγέλθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας για παράβαση του ωραρίου λειτουργίας, ενώ ένα υποστατικό εντοπίστηκε να λειτουργεί χωρίς άδεια από την Αρμόδια Αρχή και να εκθέτει προς πώληση οινοπνευματώδη ποτά χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Δύο 16χρονοι εντοπίστηκαν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, με αποτέλεσμα να καταγγελθεί η υπεύθυνη του υποστατικού για το ότι επέτρεψε να εισέλθουν στο υποστατικό οι δύο ανήλικοι, ενώ κατά τους ελέγχους στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης έγιναν και 16 καταγγελίες για πρόσωπα που κάπνιζαν εντός των υποστατικών.

Για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων και των παραβάσεων τροχαίας, ελέγχθηκαν συνολικά 123 οχήματα και οι οδηγοί τους. Κατά τους ελέγχους, 19χρονη εντοπίστηκε λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα χθες, να οδηγεί στην Λευκωσία, αυτοκίνητο το οποίο έφερε πινακίδες με διαφορετικό από τον πραγματικό αριθμό εγγραφής του οχήματος και οδηγήθηκε με το όχημα της στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό για εξετάσεις. Όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο που η νεαρή οδηγούσε ανήκει στους γονείς της.

Έγιναν συνολικά 166 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας. Μεταξύ αυτών, επτά οχήματα εντοπίστηκαν να οδηγούνται χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας, ενώ 29 υπεύθυνοι οδηγοί οχημάτων καταγγέλθηκαν για παράνομη στάθμευση του οχήματός τους και 16 οδηγοί καταγγέλθηκαν για παράβαση του ορίου ταχύτητας.

Κατά την επιχείρηση ελέγχθηκαν διάφορες περιοχές όπου παρατηρούνται φαινόμενα οχληρίας, με επίκεντρο την περιοχή της οδού Προδρόμου στο Στρόβολο, την περιοχή της λεωφόρου Γρίβα Διγενή, στην Λευκωσία και στην Έγκωμη, καθώς και περιοχές της εντός των τειχών Λευκωσίας. Έλεγχοι για αποτροπή περιστατικών οχληρίας έγιναν και σε διάφορα πάρκα και άλλους ανοικτούς χώρους στις περιοχές Λευκωσίας, Στροβόλου, Αγλαντζιάς, Λακατάμειας, Έγκωμης και Αγίου Δομετίου.

Οι συντονισμένες δράσεις της Αστυνομίας, συνεχίζονται, με σκοπό την πάταξη του εγκλήματος και ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X