ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατεχόμενα: Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας

«Δεν θρηνήσαμε θύματα γιατί πήραμε μέτρα»

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται τα προβλήματα στα κατεχόμενα από τις έντονες βροχοπτώσεις, κυρίως στο οδικό δίκτυο, ενώ ο «δήμος» Λευκωσίας είχε τεθεί σε συναγερμό για τον καθαρισμό ρεμάτων και του δικτύου για τα όμβρια ύδατα.

Ο Μεχμέτ Χαρμαντζί, «δήμαρχος» Λευκωσίας, δήλωσε ότι λόγω της βροχής έχουν περάσει τις δύο πιο μακρές νύχτες, αφού όλα τα συνεργεία ήταν έξω για καθαρισμούς ενώ στην περιοχή της Μιας Μηλιάς όπου υπάρχουν και υλικές ζημιές από πλημμυρισμένα υποστατικά και δρόμους, οι εργασίες συνεχίζονται.

Εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο μην οδηγήσετε, συμβούλευσε τους πολίτες χθες βράδυ ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν που ταυτόχρονα συνέστησε στον κόσμο να μην ανησυχεί γιατί η «κυβέρνηση» έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χθες οι «υπουργοί εσωτερικών και συγκοινωνιών», ενημερώνουν τον κόσμο για την κατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και για τους δρόμους που είναι κλειστοί στην κυκλοφορία και πρόκειται να ξανανοίξουν.

Προβλήματα υπήρξαν στον κυκλικό κόμβο κοντά στο «κρατικό» νοσοκομείο στη Λευκωσία, ο οποίος έγινε απροσπέλαστος από τα νερά, ενώ κλειστός ήταν μέχρι το μεσημέρι ο δρόμος Λευκωσίας – Αμμοχώστου με κατεύθυνση την Αμμόχωστο στο ύψος της Μιας Μηλιάς. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η περιοχή Βουνό και Μάνδρες. Ο δρόμος είναι κλειστός για το Βουφαβέντο και το Βουνό λόγω κατολισθήσεων ενώ από το σταυροδρόμι Αρδανα – Φλαμούδι προς Καντάρα ο δρόμος είναι επίσης κλειστός λόγω βράχων και χωμάτων.

Κάτοικοι των οποίων τα σπίτια πλημμύρισαν προχθές το βράδυ μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία με έξοδα του «δημοσίου». Όπως γράφουν οι εφημερίδες, οροφή σπιτιού στο Βουνό κατέπεσε από την βροχή που έφτασε τα 235 χιλιοστά στο συγκεκριμένο χωριό.

Δεν θρηνήσαμε θύματα γιατί πήραμε μέτρα, ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν ενώ η «υπουργός εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς διαβεβαίωσε πως όλα τα ρέματα στην Λευκωσία έχουν καθαριστεί και η στάθμη του νερού έχει πέσει.

Τα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου σήμερα έχουν κύριο θέμα τις πλημμύρες και τις εικόνες από χθες. Κάποιες εφημερίδες, όπως η Χαβαντίς, επικρίνουν εμμέσως την μη λήψη μέτρων έγκαιρα παρά τις προειδοποιήσεις της «μετεωρολογικής υπηρεσίας» για τις καιρικές συνθήκες. «Δεν βρέχει βροχή, αλλά καταστροφή», είναι ο τίτλος της Χαλκίν Σεσί, ενώ η Γενί Ντουζέν γράφει: «Παραδοθήκαμε στη βροχή».

Η Αφρίκα σημειώνει ότι πρώτη φορά είδαν σε τέτοια κατάσταση τον κύριο δρόμο Λευκωσίας – Αμμοχώστου, που μετατράπηκε σε θάλασσα, προσθέτοντας ότι υπερχείλισαν τα φράγματα σε Κιόνελι και Κανλί και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου με στρατιωτικά οχήματα αφού ο δρόμος είχε πλημμυρίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X