ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατεχόμενα: Σε γενική απεργία καλεί η συνδικαλιστική πλατφόρμα

Για μια ανθρώπινη ζωή, να κυβερνούν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και να λάβουν μια έντιμη θέση ως μέρος της ομόσπονδης Κύπρου.

Η συνδικαλιστική πλατφόρμα στα κατεχόμενα κάλεσε σε γενική απεργία ως αντίδραση στο πρωτόκολλο που υπεγράφη μεταξύ του ψευδοκράτους και της Τουρκίας.

Σε γραπτή του δήλωση εκ μέρους της πλατφόρμας ο γενικός γραμματέας της τ/κ οργάνωσης δασκάλων ΚΤΟΣ Σενέρ Ελτσίλ είπε ότι η πλατφόρμα απορρίπτει την συμφωνία που υπεγράφη από την κυβέρνηση στην Αγκυρα για πολιτικούς λόγους και από την "κυβέρνηση" UBP-HP στα κατεχόμενα για εξουσία και χρήματα.

Το πακέτο αποτελεί απειλή για την ταυτότητα, την κουλτούρα και την ύπαρξη των Τ/κ, είπε, προσθέτοντας πως αποτελεί επίσης προσπάθεια για φτωχοποίηση των Τ/κ, ενθάρρυνση των νέων να φύγουν από τον τόπο τους και επιβολή στην πολιτική βούληση των Τ/κ.

Η πλατφόρμα κάλεσε τους Τ/κ να συμμετάσχουν στην γενική απεργία για να έχουν μια ανθρώπινη ζωή, να κυβερνούν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και να λάβουν μια έντιμη θέση ως μέρος της ομόσπονδης Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση