ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατεχόμενα: Η μαφία φτάνει μέχρι και το οδόφραγμα της Λήδρας

Όλοι γνωρίζουν κι όλοι σιωπούν

Οι καβγάδες για την επικράτηση ομάδων ελέγχου των νυχτερινών κέντρων και εμπορικών καταστημάτων στην εντός των τειχών περιοχή της κατεχόμενης Λευκωσίας, αλλά και η αυξανόμενη εγκληματικότητα στην ίδια περιοχή, είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας στον τ/κ Τύπο χθες και σήμερα, ενώ ο «δήμαρχος» Λευκωσίας διερωτάται πού κόλλησε το θέμα με τη λίστα των έξι ατόμων που είχε δώσει στην «υπουργό εσωτερικών» από τον περασμένο Οκτώβριο και αφορούσε πιθανά μέλη κυκλώματος.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τη σύλληψη 8 ατόμων για τον καβγά με ρόπαλα και μαχαίρια που είχε ξεσπάσει τις πρώτες πρωινές ώρες Τρίτη προς Τετάρτη, την περασμένη εβδομάδα, στην περιοχή Αράστα, κοντά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας. Οκτώ άτομα οδηγήθηκαν εκ νέου χθες στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας, ο ένας εξ αυτών 16 ετών. Πέντε στάλθηκαν στις κεντρικές φυλακές όπου θα παραμείνουν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση για να κλητευθούν όταν θα έρθει η μέρα της δίκης.

Όλοι γνωρίζουν τι γίνεται στην εντός των τειχών περιοχή και όλοι σιωπούν, γράφει σήμερα πρωτοσέλιδα η Χαβαντίς που επικαλείται δηλώσεις κατοίκων και ιδιοκτητών κέντρων και καταστημάτων εκεί. Ενας εκ των καταστηματαρχών δήλωσε στην εφημερίδα ότι εάν δεν πληρώσουν το χαράτσι (ποσό για προστασία) τότε θα τους δείρουν. «Έρχονται όλοι μαζί για καβγά, άνδρες, γυναίκες και παιδιά». Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους ακόμα και για ψώνια στο μπακάλικο της γειτονιάς και πως βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να πάνε στη δουλειά.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση χθες του «δημάρχου» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί ότι κατάρτισε μια λίστα με έξι άτομα, τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους, αφού διαπίστωσαν ότι ενδεχομένως να αποτελούν μέρος κυκλώματος στην εντός των τειχών περιοχή και τα έδωσε τον περασμένο Οκτώβριο στη «αστυνομία» και τους αρμόδιους της τότε «κυβέρνησης». Ο κ. Χαρμαντζί στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούσε τα πεπραγμένα του «δήμου» Λευκωσίας, έγραψε ότι το τι έγινε την περασμένη εβδομάδα στην εντός των τειχών περιοχή έχει να κάνει με την γενική «μαφιοποίηση» της «χώρας», το τι συμβαίνει στα νυχτερινά κέντρα και τους καβγάδες ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, ο Μεχμέτ Χαρμαντζί είχε δώσει τη λίστα με τα προσωπικά στοιχεία των έξι υπόπτων στην «υπουργό εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, η οποία θα έδιδε την λίστα με τη σειρά της στην «αστυνομία» για τη διερεύνηση αυτών των ατόμων. Ο κ. Χαρμαντζί δήλωσε στην εφημερίδα ότι ένα εκ των έξι εκείνων ατόμων τελεί σήμερα υπό σύλληψη για τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι το «υπουργείο εσωτερικών» δήλωσε πως έστειλε την εν λόγω λίστα στην «γενική αστυνομική διεύθυνση», που όμως δηλώνει ότι δεν έλαβε ποτέ αυτόν τον κατάλογο με τα ονόματα.

Με νέα ανάρτησή του σήμερα ο «δήμαρχος» Λευκωσίας ζητεί να μάθει πού έχει κολλήσει η όλη υπόθεση και αν έγινε οποιαδήποτε έρευνα για τα άτομα που περιλαμβάνονταν στη λίστα που έδωσε στους αρμοδίους. Αναφέρει δε ότι τον εν λόγω κατάλογο είχε δώσει τον περασμένο Οκτώβριο και στον «υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ» αλλά και στον σύμβουλό του για θέματα ασφαλείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X