ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Η μοναδική θανατηφόρα επίθεση από καρχαρία - Σκοτώθηκε 23χρονος

Δεν τον βοήθησε κανείς

24news team

Η μοναδική θανατηφόρα επίθεση καρχαρία στην Κύπρο σημειώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 1901 στη Λάρνακα και στοίχισε τη ζωή σε έναν 23χρονο άνδρα από την Πάφο.

Οι εφημερίδες της εποχής περιέγραφαν τη σοκαριστική επίθεση που «ταρακούνησε» την κοινή γνώμη γράφοντας ότι ο νέος κατασπαράχθηκε από «θαλάσσιον τέρας».

Ο άνδρας φώναζε προς βοήθεια, κανείς από τους λουόμενους που βρίσκονταν εκεί δεν τον βοήθησε.

Υπό τον τίτλο «Καρχαρίας εν τη θαλάσση Λάρνακος», η εφημερίδα Φωνή της Κύπρου έγραφε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1901 ότι ενώ ο 23χρονος ο οποίος εργαζόταν ως δικηγόρος, έκανε το μπάνιο του στη θάλασσα «παρά το Λοιμοκαθαρτήριον Λάρνακος», καρχαρίας τεραστίων διαστάσεων του επιτέθηκε ξαφνικά και του «κατέφαγε το στήθος, τας κνήμας και τους βραχίονες». Όπως ανέφερε το δημοσίευσμα αν και ο άνδρας φώναζε προς βοήθεια, κανείς από τους λουόμενους που βρίσκονταν εκεί δεν τον βοήθησε.

Στη συνέχεια εισήχθη σε κακή κατάσταση στο νοσοκομείο όπου έχασε τη μάχη για τη ζωή.

«Καίτοι εκεί που ελούοντο και άλλοι παίδες, ουχ ήττον ουδεμίαν εδυνήθησαν να παράσχωσι βοήθειαν εις τον κατασπαρασσόμενον υπό του ιχθύος και οξείας φωνάς αφίνοντα νέον, όστις επί τέλους κατορθώσας μετά κόπου να αποσπασθή του θαλασσίου τέρατος μετηνέχθη εν κακή καταστάσει εις το νοσοκομείον. Αι επενεχθείσαι όμως επί του σώματος του ατυχούς νέου πληγαί ήσαν τόσον σοβαραί, ώστε δεν εβράδυνε να επέλθη ο θάνατος», έγραφε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση