ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελία: Δεχόταν bullying ο άτυχος Παναγιώτης;

Οδηγίες για έρευνες από το ΤΑΕ Λάρνακας

Στον Αρχηγό της Αστυνομίας θα αναφερθεί η υπόθεση του θανάτου του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή στη Λάρνακα, ο οποίος έχασε την ζωή του σε πάρτι λόγω ασφυξίας και μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ. Οι νέες αναφορές που έχουν προκύψει δείχνουν ότι ο ανήλικος φαίνεται να είχε πέσει θύμα παιδικού εκφοβισμού (μπούλινγκ), σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου των Οργανωμένων Γονέων, Κυριάκο Νικηφόρου

Να σημειωθεί ότι οι οργανωμένοι γονείς θα συναντηθούν την Παρασκευή με την Αρχηγό και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε δηλώσεις του στο πρωί στο «Πρωινό δρομολόγιο», ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης σημείωσε πως «ο φάκελος του 16χρονου έχει ανοιχθεί ως αιφνίδιος θάνατος το οποίο συνεπάγεται με την έναρξη ερευνών για τις συνθήκες. Η διερεύνηση για την υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει από το ΤΑΕ Λάρνακας. Η έρευνα θα καλύψει και αυτές τις πληροφορίες που υπάρχουν και θα γίνουν καταθέσεις από πρόσωπα. Είμαστε στο στάδιο της αξιολόγησης γιατί είναι όντως ένα ευαίσθητο και σοβαρό ζήτημα. Η συνάντηση ήταν ήδη προγραμματισμένη και βεβαίως θα συζητηθεί και αυτό το θέμα».

Αμέσως μετά σε δηλώσεις του ο Κυριακός Νικηφόρου, Πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων, σημείωσε πως «δυστυχώς στην περιρρέουσα κατάσταση ακούγονται κάποια γεγονότα τα οποία μπορώ να πω ότι είναι στα πλαίσια του παιδικού εκφοβισμού. Επειδή έχουμε ακούσει διάφορα να κυκλοφορούν, θα πρέπει η αστυνομία να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση ούτως ώστε εάν υπήρξε οτιδήποτε μεμπτών να μπορέσουμε να το δούμε και να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοια γεγονότα».

Την ίδια στιγμή τόνισε πως «θα πρέπει να εφαρμοστεί επιτέλους η νομοθεσία που απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους».

Για τη συνάντηση που θα έχουν οι γονείς με την Αρχηγό της Αστυνομίας, ο κ. Νικηφόρου σημείωσε πως «ήταν προγραμματισμένη για διάφορα θέματα, όπως είναι το κακό έθιμο των κροτίδων, η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ από μαθητές, οι εξαρτησιογόνες ουσίες που μας ανησυχούν ιδιαίτερα κ.α. Επειδή όμως έχει προκύψει και το συγκεκριμένο θέμα εμείς θα το αναφέρουμε στον Αρχηγό έτσι ώστε να διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα».

Υπενθυμίζουμε ότι ο 16χρονος, ενώ διασκέδαζε σε πάρτι σε σπίτι στην κοινότητα, ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία, έκανε εμετό και στην συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του.

Η νεκροτομή επί της σορού του, κατέδειξε ως αιτία θανάτου την ασφυξία συνεπεία εισρόφησης εμεσμάτων, ενώ είχαν ληφθεί δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις.

Επικοινωνία Χαμπιαούρη-Αρχηγού

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας της υπόθεσης με τον 16χρονο μαθητή από την Λάρνακα για τον οποίο υπήρξαν πληροφορίες και καταγγελίες ότι ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού. Σε δηλώσεις στο Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους Εμπας το οποίο επισκέφτηκε το πρωί ο κ.Χαμπιααουρης είπε ότι το θέμα διερευνάται από την αστυνομία και δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των ερευνών αυτών.

Απεκάλυψε επίσης ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον αρχηγό Αστυνομίας για τις καταγγελίες αυτές. Κάλεσε όλους να αναμένουν το αστυνομικό πόρισμα και να μην προτρέχουν. Ο κ.Χαμπιαούρης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το θέμα του εκφοβισμού στις σχολικές μονάδες είναι μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου και υπάρχει εθνική στρατηγική για το θέμα. Γίνονται τομές και αλλαγές που θα επιφέρουν πολύ θετικά αποτελέσματα, συμπλήρωσε.

Πηγή: Η Καθημερινή, ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X