ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελία: Αρνήθηκε να τον εξετάσει, λόγω... ΓεΣΥ

Απίστευτο περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Εντύπωση προκάλεσε η δημόσια καταγγελία που έκανε Κύπριος συμπολίτης μας το πρωί της Τετάρτης σε παρέμβαση του στο κρατικό ραδιόφωνο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εν λόγω πολίτης, την περασμένη Τρίτη μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας προκειμένου να εξεταστεί από πνευμολόγο ιατρό διότι ήταν πολύ άρρωστος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ασθενή, ο γιατρός του νοσοκομείου αρνήθηκε να τον εξετάσει με την πρόφαση ότι έχει ξεκινήσει το ΓεΣΥ και τον προέτρεψε να επισκεφθεί πρωτίστως τον οικογενειακό του γιατρό για να του δώσει παραπεμπτικό και μετέπειτα να πάει σε αυτόν για εξέταση. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού η πρώτη φάση του Γενικού Συστήματος θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου του 2019, ενώ η απευθείας πρόσβαση σε ειδικό γιατρό θα επιτρέπεται δεδομένου ότι ο δικαιούχος θα καταβάλει 25 ευρώ συμπληρωμή.


Κατέβασαν κάμερες στο φρεάτιο και ο ρόλος του «Ορέστη» (pics)


Στη συνέχεια πρόσθεσε πως έψαξε να εντοπίσει τον διευθυντή του νοσοκομείου προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό, ωστόσο ο διευθυντής απουσίαζε. Υπογράμμισε δε πως ο ίδιος είναι χρόνιος ασθενής και όση ώρα σπατάλησε ο γιατρός να του αναφέρει όλα αυτά, θα μπορούσε να τον εξετάσει.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες, ο αν. διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, ξεκαθάρισε πως δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το ΓεΣΥ, ενώ σημείωσε πως στην περίπτωση που ξεκινούσε η απευθείας πρόσβαση σε ειδικό γιατρό επιτρέπεται. Τόνισε δε πως έχει παρθεί απόφαση από το Υπουργείο Υγείας, τα ραντεβού των ασθενών που είναι κλεισμένα από την ημερομηνία εφαρμογής του ΓεΣΥ και έπειτα θα διευκολυνθούν και χωρίς παραπεμπτικό θα εξυπηρετούνται.

Πηγή: Η Καθημερινή / του Νικόλα Πέτρου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X