ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάρτα Εισόδου/εξόδου: Επιστολή θα αποστείλει η ΠΟΕΔ

Εισηγήσεις για το θέμα

Η ΠΟΕΔ θα αποστείλει το συντομότερο επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με τις εισηγήσεις της για το θέμα της Κάρτας εισόδου/εξόδου στις σχολικές μονάδες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Φίλιος Φυλακτού, προσθέτοντας ότι θα εισηγηθούν αντί Κάρτα εισόδου/εξόδου να γίνει Κάρτα Επισκεπτών.

Ερωτηθείς για τη σημερινή συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ , ο κ. Φυλακτού είπε ότι το Συμβούλιο εξέτασε διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και η συζήτηση που γίνεται στη ΜΕΠΕΥ, το θέμα της αξιολόγησης του μαθητή, το πως προχωρά το θέμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, και συζήτησε σε βάθος το θέμα που προέκυψε μετά την εγκύκλιο της 4ης Ιανουαρίου με το θέμα της κάρτας εισόδου/εξόδου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι τα θέματα της ασφάλειας και υγείας είναι πάρα πολύ σημαντικά για τις σχολικές μονάδες. Οπωσδήποτε προκρίνει και επιδιώκει και απαιτεί μέτρα που θα αυξήσουν και θα βελτιώσουν την ασφάλεια στα σχολεία και γι’ αυτό πρέπει οι Διευθυντές με περισσότερη σχολαστικότητα να εφαρμόζουν την εγκύκλιο που υπάρχει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, και ουσιαστικά τη διαδικασία που ισχύει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε.

Το θέμα, συνέχισε ο κ. Φυλακτού, με την κάρτα εισόδου/εξόδου, όπως την έχει ορίσει μέσα στην εγκύκλιο το Υπουργείο, επειδή αυτή η κάρτα δεν προσθέτει οτιδήποτε στην ασφάλεια, θα εισηγηθούν στο Υπουργείο Παιδείας να γίνει κάρτα επισκέπτη, η οποία δεν καλύπτει μόνο τους γονείς, καλύπτει όλους και η οποία πάντοτε θα δίνεται μετά από την πιστοποίηση των ατόμων που μπαίνουν μέσα στη σχολική μονάδα, με τη χρήση της ταυτότητας.

«Θεωρούμε ότι η ταυτότητα είναι ένα έγγραφο το οποίο έχει ασφάλεια», είπε και συμπλήρωσε ότι θα πουν στο Υπουργείο όπως επανεξετάσει το όλο ζήτημα όταν αρχίσουν να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις στις σχολικές μονάδες, όπως κιγκλιδώματα, θυροτηλεοράσεις και όχι θυροτηλέφωνα στις ελεγχόμενες εισόδους, και υποδομή σε προσωπικό.

Σημείωσε ότι θα εισηγηθούν όπως μπουν φύλακες καθ’ όλην τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων .

«Αυτές θα είναι οι εισηγήσεις προς το Υπουργείο με απώτερο σκοπό ακριβώς να γίνει κάτι το οποίο να προσφέρει στις σχολικές μονάδες Θα ετοιμαστεί εγκύκλιος που θα σταλεί στους Διευθυντές μας και θα σταλεί επιστολή το συντομότερο στο Υπουργείο με τις εισηγήσεις μας για το θέμα της Κάρτας εισόδου/εξόδου. Για το θέμα της Κάρτας Εισόδου/Εξόδου, εμείς μιλούμε πλέον για κάρτα επισκέπτη, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την αυριανή συνάντηση στην ΜΕΠΕΥ, ο κ. Φυλακτού είπε ότι αύριο θα παρουσιάσουν και γραπτώς τη θέση τους όσον αφορά τις λεγόμενες απαλλαγές, ουσιαστικά την ανάληψη εξωδιδακτικών καθηκόντων.

Ανέφερε ότι αναμένουν τις θέσεις του Υπουργείου Παιδείας και ότι ζητήθηκε από το Υπουργείο να τα προσκομίσει αύριο στην Επιτροπή για να μπορέσει να προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

«Το Υπουργείο έχει δεσμευτεί αύριο ότι θα φέρει όλες τις εξωδιδακτικές δραστηριότητες των εκπαιδευτικών που κάνουν μέσα στα σχολεία είτε αυτές αναφέρονται στον υπεύθυνο τμήματος και άλλες εξωδιδακτικές, με απώτερο σκοπό να αξιολογηθούν», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X