ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καραγιάννης: «Θέμα χρόνου να βγάλουμε τις μάσκες...»

Τι δήλωσε στο 24news

24news team

Για το ενδεχόμενο κατάργησης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και για την μικρή αύξηση κρουσμάτων μίλησε στο 24news το μέλος της επιστημονικής ομάδας, δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης, σχολίασε την μικρή αύξηση κρουσμάτων, λέγοντας πως δεν είναι αντιπροσωπευτικός αριθμός ένεκα και του τριημέρου ενώ παρατηρήθηκε και μικρή αύξηση στο ποσοστό θετικότητας.

«Η σημερινή ημέρα θα ξεκαθαρίσει την εικόνα των κρουσμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της επιστημονικής ομάδας.

Τόνισε, πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να ξεχνάνε τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, να κρατάνε τις αποστάσεις όπου επιβάλλεται και να φοράνε την μάσκα τους σε κλειστούς χώρους αφού όπως είπε: «είναι απαραίτητο».

Όσον αφορά για το τι θα γίνει με τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, ο κ. Καραγιάννης δήλωσε: «θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να καταργηθούν, ωστόσο, η τελική απόφαση είναι του Υπουργού Υγείας», ενώ πρόσθεσε, ότι η εμβολιαστική κάλυψη θα πρέπει να αγγίξει το 65% και πάνω.

Για το ινδικό στέλεχος επισήμανε την επικινδυνότητα του αφού σύμφωνα με τον ίδιο, «χτυπά» νεαρά άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

Ερωτηθείς για το αν θα αντιμετωπίσουμε νέο κύμα, ο κ. Καραγιάννης ανάφερε στο 24news πως: «δεν θα το έλεγα κύμα, αλλά έξαρση, αν θα έχουμε» καταλήγοντας, «πως είναι στο χέρι μας να το αποφύγουμε».

Εξάλλου σε σημερινή ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας εάν συμμερίζεται την εκτίμηση ότι σε ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα θα επηρεαστούν κυρίως οι ανεμβολίαστοι πολίτες και τι πρέπει να γίνει ώστε να πειστούν οι ομάδες πολιτών που δεν εμβολιάστηκαν, ώστε να εμβολιαστούν, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, είπε πως πλέον: «η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων ή των νοσηλίων είναι ανεμβολίαστοι, άρα εάν θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των δικών μας, πρέπει να εμβολιαστούμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X