ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία «χτυπά» την Κύπρο (Live εικόνα)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν, από το πρωί της Τρίτης 17 Μαρτίου, σε ολόκληρη την Κύπρο.

Βίντεο από ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 

Σύμφωνα με την σελίδα «Kitasweather», χαμηλό βαρομετρικό, με κέντρο στην Aνατολική Μεσόγειο επηρεάζει την περιοχή μας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τοπικές καταιγίδες με χαλάζι και χιονοπτώσεις στην περιοχή του Τροόδους.

Όπως μπορείτε να δείτε στην δορυφορική εικόνα που ανέβασε η εν λόγω σελίδα, οι νεφώσεις είναι αυξημένες στην ανατολική Μεσόγειο και εισέρχονται στο νησί από τα δυτικά - νοτιοδυτικά με ανατολική - βορειοανατολική πορεία.

 

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Αργότερα ωστόσο, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με τα φαινόμενα να περιορίζονται. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά σε υπήνεμες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα νότια παράλια και ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δυνατό να σημειωθούν τοπικά, κυρίως στα ανατολικά, μεμονωμένες βροχές καθώς και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Αργότερα όμως, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά σε υπήνεμες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα νότια παράλια και ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά δυνατό να παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά τοπικά στα δυτικά και νοτιοδυτικά, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη, στα νότια παράλια και ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια ή χιονόνερο τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη, κυρίως στο εσωτερικό, στα ορεινά και στα νότια παράλια και μη αξιόλογη μεταβολή στα υπόλοιπα παράλια, παραμένοντας κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος στη θερμοκρασία και περαιτέρω άνοδος το Σάββατο, παραμένοντας ωστόσο λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X