ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βαρυχειμωνιά σε ολόκληρη την Κύπρο - Κακοκαιρία και τις επόμενες μέρες (pics,vid)

Όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος κλειστοί - Πιθανότητα χιονόπτωσης σε ημιορεινές περιοχές

Η βαρυχειμωνιά με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές, καταιγίδες, χιόνι και παγετό στα ορεινά συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή (6/1).


Έριξαν τον Σταυρό στον ποταμό Σερράχη οι κάτοικοι της Περιστερώνας (pics,vid)


Βαροµετρικό χαµηλό, συνοδευόµενο από πολύ ισχυρό νοτιοδυτικό ως δυτικό ρεύµα αέρα, επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά αρχικά πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά, στα ανατολικά, ταραγµένη, στα νότια µέχρι κυµατώδης και στα δυτικά και τα βόρεια, µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους µείον 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα. Τοπικά στα ορεινά αναµένονται χιόνια ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και αρχικά, στα δυτικά, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα βόρεια ταραγµένη και στα δυτικά ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το πρωί στα ορεινά αναµένεται να υπάρχει παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένονται χιόνια, ενώ τη νύκτα πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο και σε ηµιορεινές περιοχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τετάρτη θα υπάρχουν περίοδοι µε συννεφιά αλλά και διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να παραµείνει κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, παραµένοντας όµως λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση του οδικού δικτύου

Λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Στην επαρχία Πάφου, κλειστοί για την τροχαία κίνηση είναι οι δρόμοι Αμαργέτης - Κελοκεδάρων, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή και Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού. Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί να είναι κλειστό.

Επίσης, λόγω παγετού, κλειστοί είναι ΟΛΟΙ οι δρόμοι προς το Τρόοδος. (Προδρόμου – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους).

Λόγω χιονόπτωσης ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:

Πεδουλά – Προδρόμου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Προδρόμου – Λεμύθου
Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών
Κακοπετριάς – Καρβουνά

Επίσης, ολισθηροί είναι οι δρόμοι:
Παλαιχωρίου – Αγρού
Μαδαρής – Πολύστυπου
Πολύστυπου - Χανδριών

 

Στην περιοχή του Τροόδους επικρατεί ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη, ενώ συνεχίζεται η χιονόπτωση. Λόγω της κατάστασης, συστήνεται όπως λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα, αποφεύγουν τις διακινήσεις στην περιοχή του Τροόδους, για αποφυγή πιθανού εγκλωβισμού ή πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων.

Λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους προτρέπονται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X