ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατάλευκο ξύπνησε το Τρόοδος, λίγο πριν το... Πάσχα! (Pics, Vid)

Χιόνιζε το βράδυ και οι ορεινές κοινότητες ζουν ξανά τον χειμώνα

Στα λευκά ξύπνησαν οι κάτοικοι διάφορων ορεινών κοινοτήτων, καθώς ο χειμώνας δεν σκέφτεται να μας εγκαταλείψει, ακόμα και στα μέσα της Άνοιξης. Κατά την διάρκεια της νύχτας, σημειωνόταν χιονόπτωση, με αποτέλεσμα οι αυλές των σπιτιών και το δάσος να ασπρίσουν και πάλι.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα από φωτογραφίες από διάφορες περιοχές, όπου το σκηνικό θυμίζει καταχείμωνο και πάλι:

Φωτογραφίες από Κυπερούντα: Γιώργος Βρομοβρυσιώτης (Καιρόφιλοι Κύπρου)

Ενδεικτικό είναι και το βίντεο που δημοσίευσε η σελίδα KitasWeather, από το Jubilee Hotel στο Τρόοδος:

Πανέμορφο είναι και το σκηνικό που διαμορφώθηκε και στην κοινότητα του Προδρόμου, όπως φαίνεται στην φωτογραφία που αναρτήθηκε στην σελίδα «Καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο»:

Χιονόπτωση αναμένεται και σήμερα

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ψηλή πίεση αναµένεται από την Τρίτη.

Σήµερα, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, η οποία τις πρωινές ώρες αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, ενώ στα προσήνεµα παράλια ταραγµένη και τοπικά µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.


Έπεσε από 9 μέτρα και άφησε την τελευταία του πνοή


Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, µέτριοι και αρχικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα δυτικά και τα βόρεια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X