ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έδειξε τα δόντια της η «Ηλέκτρα» το βράδυ (Vids)

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία

Χαλασμό Κυρίου είχαμε κατά τις βραδινές ώρες, προς τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, καθώς το σύστημα που μας επηρεάζει και έχει πάρει το όνομα «Ηλέκτρα» από τους «Καιρόφιλους Κύπρου», είχε άγριες διαθέσεις και δικαίωσε πλήρως τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.


Γιατί ονομάζεται «Ηλέκτρα» το νέο βαρομετρικό χαμηλό


Η Λευκωσία είχε την «τύχη» να ξεσηκωθεί από αστραπές και βροντές κατά την διάρκεια της νύχτας και από τον ήχο της δυνατής βροχής.

Ωστόσο, και άλλες επαρχίες είχαν ανάλογη εμπειρία από την «Ηλέκτρα», όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Βίντεο με τα πρώτα σημάδια της κακοκαιρίας


Το παρακάτω βίντεο αναρτήθηκε στην σελίδα «KitasWeather» και βάσει της αναφοράς, προέρχεται από την πόλη της Λεμεσού, όπου σημειώθηκε καταιγίδα με χαλάζι:

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα και στην Λάρνακα:

Στην Πάφο, οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, με τον πολίτη που αντίκρισε το παρακάτω θέαμα, να διαμαρτύρεται και για το... αποχετευτικό της πόλης:

Κίτρινη προειδοποίηση μέχρι το απόγευμα

Κίτρινη προειδοποίηση Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε σχέση με την κακοκαιρία που επηρεάζει την Κύπρο και ενισχύθηκε κατά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον προγνώστη Παναγιώτη Μούσκο, από τις 19:00 το βράδυ της Παρασκευής, μέχρι τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου, καταιγίδες, συνοδεία χαλαζόπτωσης, αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχής ανά ώρα, μπορεί να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστόμετρα.

Αναλυτικά η πρόβλεψη

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι παρατεταμένα ή έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά, κυρίως στα βόρεια, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι παρατεταμένα ή έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ αλλά τοπικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή χιόνι, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται σταδιακή μικρή άνοδος, για να παραμείνει ωστόσο λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οδικό δίκτυο

Στις κυριότερες αρτηρίες του οδικού δικτύου δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα. Να υπενθυμίσουμε ότι, ο δρόμος Παναγιάς προς Κοιλάδα των Κέδρων, στην επαρχία Πάφου, παραμένει κλειστός και στις δύο κατευθύνσεις, λόγω κατολίσθησης βράχων σε σημεία του δρόμου στην τοποθεσία "Κουντούρες".

Στο σημείο τοποθετήθηκε σχετική τροχαία σήμανση και έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές για καθαρισμό του δρόμου.

Με αφορμή όμως τις βροχερές καιρικές συνθήκες που επικρατούν καλούνται όσοι θα διακινηθούν στο οδικό δίκτυο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων, αφού η οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους κρύβει πολλές παγίδες και κινδύνους.

Για ασφαλή οδήγηση κάτω από βροχερές συνθήκες, σας παραθέτουμε μερικές μικρές συμβουλές, για τη δική σας ασφάλεια αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Μειώνουμε ταχύτητα, αφού η οδήγηση με ελαττωμένη ταχύτητα επιτρέπει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια επαφή του πέλματος των ελαστικών του οχήματος με το δρόμο, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη πρόσφυση.

Διατηρούμε μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Αποφεύγουμε να περνούμε μέσα από νερά που κινούνται ή έχουν συσσωρευτεί στο οδόστρωμα, αφού υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης και πλαγιολίσθησης του οχήματός μας.

Έχουμε αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματος μας, ώστε να είμαστε ευδιάκριτοι στους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

Το κοινό, πριν από κάθε μετακίνησή του, μπορεί να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, από την κατηγορία «Οδικό δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X