ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μόδα»... οι μάσκες - Η υπερβολή στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού

Πόρτα... ακόμη και σε εκατομμυριούχο Κινέζο επιχειρηματία από τους... υπάλληλους του

Σε σημεία... υπερβολής αγγίζει πλέον η φοβία που ξεκίνησε ν' αναδύεται με αφορμή τον νέο κορωνοϊό ο οποίος απασχολεί τοπικά και διεθνή ΜΜΕ.

Ακόμη και σε σουπερμαρκετ, σε φαρμακεία αλλά και γραφεία στην Κύπρο έχει ξεκινήσει μία νέα... μόδα. Αυτή της προστατευτικής μάσκας που φοράνε αρκετοί Κύπριοι και μη νιώθοντας μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι μιας μέχρι στιμής αόρατης απειλής. 

Η υπερβολή κυριαρχεί όπως πληροφορούμαστε και σε ταχυδρομεία του νησιού. Δέματα καταφθάνουν από την Κίνα, ωστόσο, παραμένουν εδώ και εβδομάδες στα αζήτητα. 

Πάντως δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να στηρίζουν το σενάριο μετάδοσης του ιού μέσω εισαγόμενων δεμάτων - προϊόντων. Πρόκειται απλώς για ένα ακόμη δείγμα απεριόριστης υπερβολής που εξαπλώνεται ευρέως.

«Πανικός» και στα social media

Την ίδια ώρα, στα social media η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το συγεκριμένο θέμα με χρήστες που έχουν πανικοβληθεί και τα βάζουν με την κινέζικη νοοτροπία και με τις διατροφικές τους συνήθειες με αφορμή τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα ως πιθανή αιτία της εμφάνισης του ιού.

«Δεν πάω στο αεροδρόμιο»

Ακόμη και πόρτα έφαγε πριν από μερικές ημέρες, εκατομμυριούχος επιχειρηματίας στη Λεμεσό από εργαζόμενους στην εταιρία του όταν κατέφθασε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και ζήτησε να τον παραλάβουν για να τον μεταφέρουν στα γραφεία της εταιρίας. Ο ένας μετά τον άλλο οι εργαζόμενοι αρνούνταν να αναλάβουν τον συγκεκριμένο ρόλο λόγω της ανησυχίας τους σχετικά με την μετάδοση του κορωνοϊού. Οι δικαιολογίες έδιναν και έπαιρναν. Εν τέλει, ένας εκ των εργαζομένων πήγε στο αεροδρόμιο να τον παραλάβει και το... panic attack έληξε!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X