ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η τραγωδία στο Μαρί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τραγωδία μετά το 1974»

Τα μηνύματα των συγγενών των θυμάτων

Οκτώ χρόνια μετά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, η σκέψη των συγγενών γυρίζει στα αγαπημένα πρόσωπα που χάθηκαν.

Σε δηλώσεις μετά το τρισάγιο που τελέστηκε το πρωί στη Ναυτική Βάση, η Μαρία Ιωαννίδου, σύζυγος του Αρχιπλοίαρχου Αντρέα Ιωαννίδη, ανέφερε ότι έχουν περάσει «οκτώ χρόνια επώδυνα από την ημέρα της έκρηξης. Σήμερα είναι μνημόσυνο, είναι μνήμη γι’αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα και επανέρχονται όλα εκείνα τα επώδυνα συναισθήματα, ο πόνος, η αγωνία, το τι θα απογίνουμε ως οικογένειες».

Πρόσθεσε ότι «η Πολιτεία που φέρει τις ευθύνες της και η οποία οφείλει να τιμά πάντοτε αλλά σήμερα ιδιαίτερα τους ανθρώπους που χάθηκαν. Εμείς συνεχίζουμε να τους έχουμε στη ζωή μας, είναι καθημερινά στη σκέψη μας αλλά και στη σκέψη πολλών συνανθρώπων μας οι οποίοι με κάθε τρόπο εκφράζουν την αγάπη και την εκτίμηση τους» προς αυτούς που θυσιάστηκαν σήμερα.

Ο Μιχάλης Χριστοφόρου πατέρας των δίδυμων κελευστών Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου ανέφερε ότι «σίγουρα η τραγωδία στο Μαρί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τραγωδία μετά το 1974. Δυστυχώς η αντιμετώπιση αυτής της τραγωδίας δεν είναι η ανάλογη και αυτό γιατί είναι από τις τραγωδίες που ο χρόνος δεν επουλώνει σίγουρα ούτε την απουσία των ανθρώπων μας αλλά δεν μας έχει γίνει μάθημα αυτή η έκρηξη».

Σημείωσε πως η έκρηξη στο Μαρί «δεν ήταν ένα ατύχημα, ήταν μια τραγωδία λόγω της ανευθυνότητας, της αμέλειας και της ανικανότητας της τότε κυβέρνησης. Ωστόσο παρά τη συγγνώμη της κυβέρνησης θα πρέπει να συνεχίσουμε και να αναγνωρίζουμε αυτή τη θυσία και να γίνεται παράδειγμα».

Από την πλευρά της η Πόπη Χριστοφόρου, μητέρα των διδύμων είπε πως «αυτή η τραγωδία δεν σημάδεψε μόνο τις δικές μας ζωές αλλά και τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας».

Εξάλλου η Κάτια Κλεάνθους, σύζυγος του Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους σημείωσε πως «οκτώ χρόνια πέρασαν και βρισκόμαστε εδώ στο χώρο του μαρτυρίου να ζούμε ξανά τις ίδιες θύμησες, να έρχεται στο μυαλό μας εκείνη η αποφράδα μέρα που η ανικανότητα και η έλλειψη ευθύνης κάποιων υπεύθυνων μας έφερε σ’ αυτό το σημείο. Σήμερα κάνουμε μνημόσυνα και θρηνούμε ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα» είπε και σημείωσε ότι «κάθε χρόνος για μας είναι χειρότερος αφού όσο περνά ο καιρός, η έλλειψη των δικών μας ανθρώπων είναι πιο μεγάλη».

Ταυτόχρονα ευχήθηκε όσοι παρευρέθηκαν σήμερα στη Ναυτική Βάση «να θυμηθούν τι έγινε σ’ αυτό τον τόπο, να παραδειγματιστούν και να προσπαθήσουν να κάνουν αυτό τον τόπο και τους ανθρώπους του καλύτερους. Με θλίβει το γεγονός ότι πολύς κόσμος έχει ξεχάσει το Μαρί» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X