ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η κακοκαιρία «χτύπησε» αλλά Λεμεσός ήταν ανέτοιμη

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος

Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ αυτοκίνητα υπέστησαν μηχανικές βλάβες και ακινητοποιήθηκαν, κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού, από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης δηλώνει πως η λύση βρίσκεται στα αντιπλημμυρικά έργα που εκκρεμούν.

Η έντονη βροχόπτωση επηρέασε κυρίως την περιοχή νότια της οδού Ανεξαρτησίας, την Αγίου Ανδρέου, την πλατεία του κάστρου της Λεμεσού και την επίχωση, με τα συνεργεία του Δήμου να τρέχουν για να προλάβουν τα χειρότερα.


Ποτάμια οι δρόμοι στη Λεμεσό - «Γιατί πόσο θα βρέξει ρε κουμπάρε;» (vid)


Εκφράζουμε τη λύπη μας προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν και τα υποστατικά τους υπέστησαν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην πόλη μας, μας ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Είπε, επίσης, πως από ψες τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται σε κινητοποίηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και διαβεβαίωσε πως αυτά θα παραμείνουν σε δράση για όσο χρόνο χρειαστεί.

Ο κ.Νικολαϊδής υπέδειξε πως, παρά τα προληπτικά μέτρα που παίρνει ο Δήμος, η πόλη δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ακραίες βροχοπτώσεις, εξαιτίας ελλείψεων που υπάρχουν σε υποδομές διαχείρισης όμβριων υδάτων.

Ο Δήμος, συνέχισε, προσπαθεί να καλύψει τις ελλείψεις αυτές τα τελευταία δυο χρόνια μέσα από διάφορα έργα, τα οποία εδώ και χρόνια ήταν αναγκαία να γίνουν εξαιτίας της ανάπτυξης της πόλης.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, τέτοια έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, αφορούν αντιπλημμυρικά έργα στην Αγία Φύλα και στην Εκάλη, εγκατάσταση συστήματος υπονόμων στην οδό Αγίας Φυλάξεως και Ναβαρίνου, καθώς και σε άλλες περιοχές της Λεμεσού που πρόσκεινται στο κέντρο της πόλης.

"Ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με τον ΣΑΛΑ και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες κάνει τεράστιες προσπάθειες για να καλυφθούν αυτά τα κενά της πόλης μας το συντομότερο, ούτως ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός από τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα", συμπλήρωσε ο Νίκος Νικολαϊδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X