ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η κόντρα καλά κρατεί: «Ειρωνεία, περιφρόνηση, απαξίωση»

Α.Κί.ΔΑ: Ο Αρχιεπίσκοπος με τις τοποθετήσεις του έθεσε εαυτό απέναντι από τους εκπαιδευτικούς

Ο Αρχιεπίσκοπος με τις τελευταίες του δημόσιες τοποθετήσεις «έχει θέσει τον εαυτό του απέναντι από τους εκπαιδευτικούς, συνετάχθη με την ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, συνοδειπορεί και υποστηρίζει την κυβερνητική πολιτική αποδυνάμωσης του Δημόσιου Σχολείου και περιθωριοποίησης του Συνδικαλισμού, καταφάσκει τη λογιστικοποίηση και άρα την απανθρωποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης ως πράττει και ο Γενικός Ελεγκτής», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ).

Διαβάστε επίσης: Στο πόδι η Αραδίππου από πυροβολισμό - Αυτός ήταν ο στόχος

«Είναι ξεκάθαρο πως αν οι λοιποί Ιεράρχες σιγούν ή δεν διαχωρίζουν τη θέση τους συνακόλουθα προσυπογράφουν τις θέσεις του Προκαθήμενου και άρα, πλέον, αποτελούν επίσημη θέση της Εκκλησίας της Κύπρου. Συνεπώς έχουν ευθύνη, αν η Σύνοδος λειτουργεί δημοκρατικά, να τοποθετηθούν. Η πατρική κλήση προς τους εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να τύχει σεβασμού όταν έπεται της ειρωνείας, της περιφρόνησης, της απαξίωσης και όταν προηγείται της παρακίνησης και της υπόθαλψης λιθοβολισμού και εξοστρακισμού κατά των εκπαιδευτικών από την κοινωνία. Η κορύφωση, ακριβώς της τελευταίας του ανακοίνωσης, συνιστά παρότρυνση εχθρικής ενεργοποίησης της Κοινωνίας κατά των λειτουργών της Δημόσιας Εκπαίδευσης», προσθέτει.

Τέλος, η Α.Κί.ΔΑ καταδικάζει ανεπιφύλακτα αυτή την συμπεριφορά και καλεί τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να προβούν σε έμπρακτη απάντηση προς τον Αρχιεπίσκοπο, υπερασπίζοντας την αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία και την Παιδεία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X