ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αλαλούμ» με τις παρελάσεις - Δείτε που θα πραγματοποιηθούν

«Αγνοούν» την κίτρινη προειδοποίηση

Παρά τις συστάσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για ακύρωση των παρελάσεων λόγω κακοκαιρίας, οι περισσότερες επαρχίες προχώρησαν κανονικά στην διεξαγωγή τους.

Συγκεκριμένα, Λεμεσός, Πάφος, Παραλίμνι και Λευκωσία προχωρούν κανονικά στις παρελάσεις τους, ενώ τουπουργείο Παιδείας νωρίτερα σημείωσε μέσω ανακοίνωσης ότι «μετά από συστάσεις του Τμήματος Μετεωρολογίας και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και των συμμετεχόντων ακυρώνονται οι παρελάσεις σε όλες τις πόλεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου».

Διευθυντής Μετεωρολογίας: Προληπτική η σύσταση λόγω της έντονης αστάθειας

Την αποφυγή των συγκεντρώσεων σε ανοικτούς χώρους, όπως είναι οι παρελάσεις, λόγω της έντονης αστάθειας που επικρατεί στην ατμόσφαιρα και λόγω της καταιγιδοφόρου δραστηριότητας, συστήνει το Τμήμα Μετεωρολογίας, με την Διευθυντή του, Κλεάνθη Νικολαϊδη να δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι πρόκειται για προληπτική σύσταση, σε συνδυασμό με την προειδοποίηση, σε κίτρινο επίπεδο, που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Πρόκειται, διευκρίνισε, για έκτακτη ανακοίνωση του Τμήματος που έχει ισχύ μέχρι και τις 5 το απόγευμα. Πρόκειται για προληπτική σύσταση, είπε ο κ. Νικολαϊδης επισημαίνοντας τους κινδύνους σε μια καταιγίδα για μερικές χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται σε ανοικτό χώρο με μικροφωνικές εγκαταστάσεις εκτεθειμένες στον καιρό, βρεγμένους ιστούς με σημαίες, μαθητές και παιδιά.

«Οπότε το Τμήμα θεώρησε καλό να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ότι αυτή είναι η σύστασή του», επεσήμανε. Υπενθύμισε ο κ. Νικολαϊδης και το χθεσινό επεισόδιο με τον νεαρό που χτυπήθηκε από κεραυνό. «Η ατμόσφαιρα έχει αυτή την διάθεση, το δυναμικό, το συνυπολογίσαμε και εκδόθηκε αυτή η ανακοίνωση προς τις αρμόδιες αρχές», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας είπε πως υπήρχε κίτρινη προειδοποίηση για χθες το απόγευμα, η οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν ανανεώθηκε. Νωρίς σήμερα το πρωί, πρόσθεσε, και επειδή άρχισαν να εκδηλώνονται στα νότια παράλια της Λάρνακας καταιγίδες, όπως και στο εσωτερικό, κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί προειδοποίηση στο κίτρινο επίπεδο.

Παρεπόμενο αυτού, είπε ο κ. Νικολαϊδης, είναι η έκτακτη ανακοίνωση με την προληπτική σύσταση.

Θα διεξαχθεί η παρέλαση στη Λεμεσό

Κανονικά θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου του Γ` στη Λεμεσό. Λόγω της καλοκαιρίας που επικρατεί στην πόλη, αποφασίστηκε ότι η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί.

Η παρέλαση με την οποία κορυφώνονται στη Λεμεσό οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα αρχίσει στις 11.45 από τα φώτα του Αριέλ και θα καταλήξει στη διασταύρωση της Λεωφόρου με τον οδό Ιωάννη Πολέμη. Τον χαιρετισμό της θα δεχθεί ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Κανονικά η παρέλαση και στο Παραλίμνι

Με ανακοίνωση του μέσω Facebook ο Δήμος Παραλιμνίου σημείωσε ότι η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά όπως ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση