ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10+3 που το σεξ είναι τόσο σημαντικό

Σημαντικά οφέλη για την υγεία

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι ακριβώς είναι αυτό που καθιστά το σεξ τόσο ευεργετικό για τον άνθρωπο και τη σχέση του ζευγαριού; Το σεξ δεν προσφέρει μόνο ευχαρίστηση, αλλά περιλαμβάνει και σημαντικά οφέλη τόσο για τη σωματική υγεία, όσο και για τη ψυχική. Τα οφέλη αυτά μπορεί να επεκταθούν από την ενδυνάμωση της σχέσης και τη μείωση του στρες, μέχρι την μείωση του κινδύνου για καρκίνο ή καρδιοπάθειες. Συγκεκριμένα:

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Το περισσότερο σεξ ισούται με λιγότερες ημέρες ασθενείας. Αυτό μάλιστα ισχυρίζονται τα αποτελέσματα μελετών που συγκρίνουν σεξουαλικά ενεργά άτομα με όσους δεν είναι σεξουαλικά ενεργοί. Το σεξ ενισχύει την ικανότητα του σώματός να παράγει προστατευτικά αντισώματα κατά των βακτηρίων, των ιών και άλλων μικροβίων που προκαλούν κοινές ασθένειες. Φυσικά, ενισχυτικά για το ανοσοποιητικό σύστημα είναι και ο συνδυασμός της υγιούς σεξουαλικής ζωής με σωστή διατροφή, άσκηση, επαρκή ύπνο και εμβολιασμό.

2. Αυξάνει τη λίμπιντο
Το καλύτερο αντίδοτο για τη μειωμένη λίμπιντο είναι το σεξ. Κάνοντας σεξ, η επιθυμία ενισχύεται ουσιαστικά. Και αν ο πόνος και η ξηρότητα του κόλπου δυσκολεύουν μερικές γυναίκες να κάνουν σεξ, η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτών των προβλημάτων, καθώς ενισχύει την κολπική λίπανση, τη ροή του αίματος στον κόλπο και την ελαστικότητα των ιστών, με αποτέλεσμα το σεξ να γίνεται καλύτερο, πιο ευχάριστο και η διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα να αυξάνεται.

3. Καλύτερος έλεγχος της ουροδόχου κύστης
Η ακράτεια ούρων επηρεάζει περίπου το 30% των γυναικών σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Με την απόκτηση συχνών οργασμών, όμως, οι μύες του πυελικού εδάφους ενισχύονται και τονώνονται. Έχοντας ισχυρότερους πυελικούς μύες σημαίνει ότι υπάρχει μικρός κίνδυνος ατυχημάτων και διαρροής ούρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X