ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το σενάριο που εξετάζεται για τα ναρκωτικά στις ακτές της Πάφου

Ψάχνει την άκρη του νήματος η ΥΚΑΝ

Δημήτρης Λουκά

Η νέα μεγάλη ποσότητα κάνναβης που εντοπίστηκε σήμερα σε παραλία της Πάφου στον Ακάμα προκαλεί ερωτήματα στις Αρχές που καλούνται να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Μερικές μέρες προηγουμένως και συγκεκριμένα στις 28/3, πολίτης εντόπισε ένα ύποπτο αντικείμενο να επιπλέει στη θάλασσα, το οποίο όπως διαπίστωσε, περιείχε αριθμό συσκευασιών που περιείχαν ύποπτη ουσία. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε από τα μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών ότι πρόκειται για 21 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ρητίνης κάνναβης, μεικτού βάρους περίπου 28 κιλών.

Σήμερα το πρωί της Τρίτης 2/4, και πάλι πολίτης, εντόπισε κλειστή συσκευασία στην θαλάσσια περιοχή του Ακάμα. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν μέλη της δύναμης και μετά από εξετάσεις, διαπίστωσαν ότι το πακέτο περιείχε γύρω στα τριάντα κιλά ρητίνης κάνναβης.

Τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν σήμερα είναι του ιδίου είδους με αυτά που είχαν εντοπιστεί στις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή, ρητίνη κάνναβη. Το γεγονός αυτό οδηγεί την ΥΚΑΝ στο να εξετάσει κατά πόσο οι δύο περιπτώσεις σχετίζονται μεταξύ τους. 

Παράλληλα, ένα ακόμη ενδεχόμενο που αναμένεται να διερευνηθεί είναι το ποιος ή ποιοι ήθελαν να ξεφορτωθούν τα ναρκωτικά και τα έριξαν στην θάλασσα. 

Το ποιος κρύβεται πίσω από τις ποσότητες αυτές που εντοπίζονται σε θαλάσσιες περιοχές της Πάφου αναμένεται ξεκαθαριστεί από τις εξετάσεις.

Οι ομοιότητες και στις δύο περιπτώσεις είναι εμφανείς, αφού τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα σε πλάκες και κλειστά αεροστεγώς. 

Η ΥΚΑΝ Πάφου συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X