ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γεννητούρια στον Ακάμα και το όνομα αυτής, Αφροδίτη! (Pics)

Η μικρή φώκια, ελπίδα για τον πληθυσμό του είδους

Ελπίδες στους αρμόδιους, για το είδος, δημιουργεί το γεγονός της γέννησης της Αφροδίτης, της μικρής μεσογειακής φώκιας, που ήρθε στον κόσμο, στα νερά του Ακάμα, εδώ και μερικές μέρες.


Κρίκος... και «μαργαριτάρια» παντού! (vid)


Σύμφωνα με την ανάρτηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, «με τη γέννησή της τα άτομα της Μεσογειακής φώκιας στην Κύπρο έγιναν 14. Στην ίδια περιοχή πέρσι είχε γεννηθεί ακόμα ένα φωκάκι, ο Κινύρας». Στην ανάρτηση προστίθεται: «υποδεκτήκαμε την Αφροδίτη με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης για την προστασία της. Η Αφροδίτη παρακολουθείται στενά από κάμερες του Υπουργείου μας».

Τα σχόλια πολιτών κάτω από την ανάρτηση, ωστόσο, ήταν μέχρι και επικριτικά, εξαιτίας της δημοσιοποίησης του γεγονότος. Η δημοσιοποίηση ίσως προκαλέσει προβλήματα στα ζώα, υποστηρίζουν, καθώς ενδεχομένως να σπεύσουν ασυνείδητοι για να δουν το «τι γίνεται», επηρεάζοντας το φυσικό περιβάλλον το οποίο φιλοξενεί τις εν λόγω φώκιες.


Το comeback του Μιλτιάδη Νεοφύτου (pics, vid)


Ως απάντηση στα σχόλια αυτά, το Υπουργείο αναφέρει τα εξής: «Ως Υπουργείο θεωρούμε ότι η διαφώτιση και η ενημέρωση του κοινού αυξάνουν και ενδυναμώνουν τις φωνές που απαιτούν την προστασία και διατήρηση του είδους. Της ανακοίνωσης για τη μικρή φώκια, προηγήθηκε διάταγμα του Υπουργού Γεωργίας που απαγορεύει τη διέλευση σκαφών και την αλιεία σε συγκεκριμένες περιοχές του Ακάμα. Έπονται και άλλα μέτρα».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X