ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γεμίζουν τα ξενοδοχεία της Πάφου για το 3ήμερο του κατακλυσμού

Μέχρι το 70% αναμένεται να φτάσουν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

ΚΥΠΕ

Μέχρι το 70% αναμένεται να φτάσουν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Κατακλυσμού, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Πάφου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως υπάρχει διαθεσιμότητα σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες της Πάφου, προσθέτοντας ότι οι Κύπριοι τουρίστες μπορούν να επιλέξουν από ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων ή άλλα τουριστικά καταλύμματα στα χωριά της Πάφου.

Υπάρχει, είπε, διαθεσιμότητα, υπάρχουν και ειδικές τιμές για τους Κύπριους, σημειώνοντας ότι οι πληρότητες για το τριήμερο αναμένεται να φτάσουν γύρω στο 70%. Επεσήμανε ακόμη πως πολλοί Κύπριοι δεν έχουν κλείσει για το τριήμερο, υπάρχει ενδιαφέρον, τηλεφωνούν αλλά επειδή οι Κύπριοι κλείνουν τελευταία στιγμή αναμένουν μια εβδομάδα προηγουμένως για να προγραμματίσουν τις διακοπές τους το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ερωτηθείς για τις πληρότητες του Ιουνίου, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι αναμένεται να κυμανθούν γύρω στο 60%- 65%, προσθέτοντας ότι οι πληρότητες του Μαίου έφτασαν το 55%.

Σχετικά με το Σχέδιο Επιχορηγήσεων του εγχώριου τουρισμού από το Υφυπουργείο Τουρισμού ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως υπάρχει το Σχέδιο και το χρησιμοποιεί ο κόσμος. Ωστόσο παρατήρησε ότι το κενό που έχουν αφήσει πίσω τους οι αγορές από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία δεν μπορεί να καλυφθεί. Δυστυχώς, πρόσθεσε, αυτές οι αγορές έχουν χαθεί για φέτος, προσθέτοντας πως θα υπάρξει κάποια μικρή κάλυψη αυτής της αγοράς αλλά δεν θα είναι πλήρης.

Επεσήμανε επίσης πως η Πάφος θα επικεντρωθεί σε όλες τις άλλες αγορές όπως τη Γερμανία, τη Πολωνία, τη Γαλλία, σημειώνοντας ότι για να περιοριστεί η διαφορά που αφήνει η Ρωσική αγορά και για να περιοριστεί η εξάρτηση από την Βρετανική αγορά, όλοι προσπαθούν να αναπτύξουν τις νέες αγορές, ούτως ώστε να υπάρξει μια καλύτερη πιθανότητα για να περιοριστεί το πρόβλημα με την Ρωσική αγορά.

Αναφορικά με το θέμα της δυστοκίας εξεύρεσης ξενοδοχειακού προσωπικού ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως έχουν γίνει κάποια διαβήματα αλλά αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία. Πρόσθεσε ότι ακόμα δεν έχει έρθει προσωπικό από το εξωτερικό και ότι κάποια από τα ξενοδοχεία είναι στη διαδικασία για να φέρουν ανθρώπινο δυναμικό. Το πρώτο προσωπικό από το εξωτερικό αναμένεται, όπως είπε, να εργαστεί αρχές ή μέσα του Ιουνίου.

Σημειώνεται πως στην Πάφο λειτουργούν όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X