ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε καραντίνα η Κύπρος - 616 τα κρούσματα

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, είναι εδώ και μερικές εβδομάδες η Κύπρος, οι ασθενείς που νόσησαν ή νοσούν ανήρθαν στους 616, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα Σαββάτου, 11 Απριλίου, για 21 νέα κρούσματα. 

Tα θύματα της πανδημίας είναι μέχρι στιγμής 10.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Στο μεταξύ, την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

 

20:45 - Επαγγελματίες υγείας του νοσοκομείου Λάρνακας θετικοί στον κορωνοϊό

20:25 - Στους 1,101 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Τουρκία και στα 52,167 τα θετικά τεστ

Στους 1,101 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Τουρκία και στα 52,167 οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους άλλα 95 άτομα και ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 1101.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 33,170 τεστ εκ των οποίων τα 5,138 ήταν θετικά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 52,167.

Στην εντατική είναι 1,626 άνθρωποι εκ των οποίων οι 1,021 διασηλωμένοι. Αποθεραπεύτηκαν μέχρι σήμερα 2,965.

20:20 - Πάνω από 100 καταγγελίες της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια ελέγχων υποστατικών, πεζών και οχημάτων

Πάνω από 100 καταγγελίες έκανε η Αστυνομία τις τελευταίες 12 ώρες κατά τη διάρκεια ελέγχων υποστατικών και μετακινήσεων πεζών και οχημάτων παγκύπρια για εφαρμογή των υπουργικών διαταγμάτων για προστασία κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε 1237 ελέγχους υποστατικών παγκύπρια μεταξύ 0600-1800, η Αστυνομία προέβη σε επτά καταγγελίες.

Επίσης, σε 12069 ελέγχους για μετακινήσεις πεζών και οχημάτων κατά τις ίδιες ώρες, η Αστυνομία προέβη σε 103 καταγγελίες.

20:00 - Ιταλία: Αύξηση κρουσμάτων - Περιορισμός ο αριθμός νεκρών

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 152.271 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 19.468 Παράλληλα, 32.534 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 147.577 και είχαν χάσει την ζωή τους 18.849 άνθρωποι ενώ 30.455 είχουν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 619 ασθενείς ενώ καταγράφηκαν 4.694 νέα κρούσματα και 2.079 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 3.381 ασθενείς και, συνολικά, 28.144 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 68.744 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 57.592 και οι νεκροί 10.511 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 19.635 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.481. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 13.768, με 831 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με χθες (743 κρούσματα) ενώ σημειώθηκαν 49 περισσότεροι θάνατοι σε σύγκριση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο . Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας (για όγδοη συνεχή ημέρα) ,όπως και στα νοσοκομεία, συνεχίζουν να περιορίζονται. Οι δε θεραπευμένοι, σήμερα, ξεπερνούν τις δυο χιλιάδες . Όπως επεσήμανε και σήμερα η Ιταλική Πολιτική Προστασία, τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να υπάρξει εφησυχασμός, για τουλάχιστο άλλες τρεις εβδομάδες.

19:50 - ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Στους 19.500 οι νεκροί

19:45 - Δεν εντοπίστηκαν το Σάββατο περιπτώσεις κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Δεν ανακοινώθηκαν σήμερα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα, σύμφωνα με το "υπουργείο υγείας".

Σύμφωνα με ανακοίνωση, από τις 158 εργαστηριακές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, δεν εντοπίστηκαν κρούσματα.

Στα κατεχόμενα εντοπίστηκαν 99 περιπτώσεις με κορωνοϊό.

Τέλος ένας ασθενής ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο.

19:40 - Νέα στοιχεία COVID-19: Οι μεταβολές στους αριθμούς

18:40 - Της... σωματικής άσκησης οι Λεμεσιανοί

Αρκετός κόσμος βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (11/4) στην παραλιακή περιοχή της Λεμεσού.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες πιο κάτω, οι πολίτες αφού είδαν ότι ήταν μια ηλιόλουστη μέρα, επέλεξαν να βγουν από τα σπίτια τους, σε μια περίοδο... καραντίνας, για περπάτημα, τρέξιμο ή ποδηλασία. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

18:15 - 21 νέα κρούσματα στην Κύπρο

17:50 - Κύπρος - Απίστευτο! Μπήκαν στην θάλασσα για να αποφύγουν τον έλεγχο

17:25 - Κορωνοϊός - Βρετανία: Πάνω από 900 νεκροί σε μία ημέρα

16:40 - Προειδοποιεί η Αστυνομία για το Πάσχα - Απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών στις εκκλησίες

15:40 - Άρχισε σήμερα η δειγματοληψία σε 20,000 εργαζόμενους

Άρχισε σήμερα η δειγματοληψία σε 20,000 εργαζόμενους του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Εθνικής Φρουράς για covid19, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μέρες. Γίνεται σε παγκύπρια βάση, σε συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια που πληρούν τα κριτήρια που έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

15:10 - ΓΝ Λεμεσού: Σε σοβαρή κατάσταση δύο ασθενείς

13:37 - 21 άτομα με συμπτώματα κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

13:24 - Θετικός ο Πρόεδρος σε αίτημα Ακιντζί για αποστολή φαρμάκων και προστατευτικού υλικού

Τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κύπρο συζήτησαν το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Θετικός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε αίτημα του κ. Ακιντζί για αποστολή φαρμάκων και προστατευτικού υλικού.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη «έγινε αξιολόγηση της επικρατούσας κατάστασης και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις που αφορούν την εξάπλωση του κορωνοϊού στο νησί».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί συμφώνησαν να έχουν συνεχή επαφή για το θέμα και να ενισχύουν τις προσπάθειες της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Υγείας, προστίθεται.

Αναφέρεται τέλος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα του κ. Ακιντζί για προσφορά φαρμάκων και προστατευτικού υλικού, η αποστολή των οποίων θα γίνει από τις ελεύθερες περιοχές εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

13:23 - Mόνο για τα επείγοντα περιστατικά λειτουργεί το χειρουργείο του ΓΝ Πάφου μετά τον εντοπισμό νοσηλευτή με κορωνοϊό

Το χειρουργείο του ΓΝ Πάφου θα συνεχίσει την λειτουργία του για τα επείγοντα περιστατικά μετά τον εντοπισμό επαγγελματία υγείας του ΓΝ Πάφου (νοσηλευτή) θετικό στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Δρα Ιωσήφ Μουτήρη Επιστημονικό Διευθυντή για COVID – 19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σήμερα απολυμάνθηκε το χειρουργείο του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου ενώ υποβλήθηκε στη σχετική δειγματοληψία για τον κορωνοϊό όλο το προσωπικό του χειρουργείου, προκειμένου να διαφανεί εάν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον ιό. Επίσης θα ακολουθήσει η ιχνηλάτιση των επαφών τους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρα Μουτήρης ανέφερε πως η λειτουργία του Νοσοκομείου δεν επηρεάζεται και πως τα ζωτικά τμήματα του ΓΝ Πάφου συνεχίζουν να λειτουργούν όπως και η Κλινική Covid- 19.

Eπίσης στην διάρκεια της νύχτας ανέφερε “πραγματοποιήσαμε ακόμη δύο εισαγωγές στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών, με συμπτωματολογία λοίμωξης αναπνευστικού”.

Συνολικά και μέχρι στιγμής συνέχισε, νοσηλεύονται τρία ύποπτα περιστατικά στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου οι εξετάσεις των οποίων αναμένονται για επιβεβαίωση ή μή του Covid- 19.

Σημειώνεται πως ο χειρουργικός θάλαμος είναι ήδη κλειστός και κατά συνέπεια δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής εκεί. 

12:13 - Αποκοπές μισθών από εργαζόμενους στα δημόσια νοσηλευτήρια θα ήταν ύβρη, λέει η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι

Νέες αποκοπές μισθών στους λειτουργούς υγείας των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων δεν θα ήταν απλή αχαριστία αλλά ύβρη, λέει το ΔΣ της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο.

«Χθες ανακοινώθηκε η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε ότι οι αποκοπές των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων έγιναν νόμιμα και συνταγματικά. Ακολούθησε η δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα ότι η απόφαση αποτελεί προηγούμενο και προηγήθηκαν προ ημερών οι τοποθετήσεις της ΟΕΒ» αναφέρεται.

Προστίθεται ότι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσηλευτήρια, εκτελώντας στο ακέραιο το καθήκον τους, αγωνίζονται με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους, υπό αντίξοες συνθήκες για να προστατεύσουν την κοινωνία στο σύνολο. Κανένας εξ αυτών δεν ζήτησε επιπλέον χρήματα παρά μόνο εξοπλισμό και συνθήκες για να αποδώσει με ασφάλεια τα μέγιστα, αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.

«Αν μέσα σε αυτή τη λαίλαπα της πανδημίας προλειάνετε το έδαφος για να προχωρήσετε σε νέες αποκοπές μισθών στους λειτουργούς υγείας των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων τότε δε θα πρόκειται για απλή αχαριστία αλλά για ύβρη» καταλήγει η ανακοίνωση.

11:21 - Κορωνοϊός - Ευρώπη: Οι θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων - Ποια η θέση της Κύπρου

10:45 - Επιπλοκές στην υγεία της παρουσίασε ηλικιωμένη με κορωνοιό στο νοσοκομείο Αναφοράς

Επιπλοκές στην υγεία της παρουσίασε ηλικιωμένη με κορωνοιό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αναφοράς.

Σύμφωνα με ιατρικές πληροφορίες, η γυναίκα, λόγω ιδιαίτερα βεβαρημένου ιστορικού, παρουσίασε χθες το βράδυ αναπνευστικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί νοσηλεία την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου, για πιο στενή παρακολούθηση.

Αυτή τη στιγμή, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 25 ασθενείς με κορωνοιό, 4 εξ αυτών στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθούν εξιτήρια, αλλά και να σημειωθούν νέες εισαγωγές.

Σημειώνεται πως οι νοσηλευτές που επιβεβαιώθηκαν ως θετικοί στον κορωνοίο, μπήκαν σε περιορισμό και η κατάσταση της υγείας τους παρακολουθείται, ενώ νέα δείγματα θα ληφθούν εντός της ημέρας από νοσηλευτές που ανήκουν στις επαφές όσων μολύνθηκαν από τον ιό.

10:36 - Κύπρος - Κίνα: Έφτασε τα ξημερώματα η δεύτερη παρτίδα με εξοπλισμό και αναλώσιμα

9:59 - Αυτό είναι το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας

8:24 - Επαγγελματίας υγείας του χειρουργείου του ΓΝ Πάφου θετικός στον κορωνοϊό

Επαγγελματίας υγείας του ΓΝ Πάφου εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Δρα Ιωσήφ Μουτήρη Επιστημονικό Διευθυντή για COVID – 19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, πρόκειται για νοσηλευτή του χειρουργείου του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δρα Μουτήρης ανέφερε πως όλο το προσωπικό του χειρουργικού τμήματος του ΓΝ Πάφου θα υποβληθεί σε δειγματοληψία για τον κορωνοϊό προκειμένου να διαφανεί εάν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον ιό. Επίσης θα ακολουθήσει η ιχνηλάτιση των επαφών τους.

Στο μεταξύ το Σάββατο θα ληφθεί απόφαση κατά πόσο θα ανασταλεί η λειτουργία του χειρουργείου μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης των επαγγελματιών υγείας που σχετίζονται με το Τμήμα .

Σημειώνεται πως ο χειρουργικός θάλαμος είναι ήδη κλειστός και κατά συνέπεια δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής εκεί.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X