ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φυλάκιση - Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς άδεια και προκάλεσε ατύχημα

Τα έκανε όλα ο 36χρονος

Σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, στέρησης άδειας οδήγησης για έξι μήνες και χρηματικό πρόστιμο ύψους €800 καταδικάστηκε σήμερα 36χρονος από την επαρχία Λάρνακας.

Αναλυτικά, οι ποινές αφορούν

α) οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος με στερημένη άδεια, φυλάκιση τριών μηνών και εξάμηνη στέρηση της άδειας οδήγησης

β) οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος υπό την επήρεια αλκοόλης αφού σε τελικό έλεγχο που είχε υποβληθεί η ένδειξη ήταν 107μg αντί 9 που είναι το ανώτατο από το Νόμο όριο, φυλάκιση δύο μηνών και στέρηση άδειας οδήγησης για δύο μήνες


Κύπρος Προσοχή! Αποσύρεται επικίνδυνο προϊόν - Πληροφορίες (pic)


 

γ) πρόκληση οδικής σύγκρουσης, χρηματικό πρόστιμο ύψους €800 και στέρηση άδειας για δύο μήνες.

Όλες οι ποινές συντρέχουν.

Πρόκειται για οδική σύγκρουση που συνέβη στις 16 Απριλίου, 2017 στον παλαιό δρόμο Κοφίνου – Λάρνακας, όταν ο καταδικασθείς, ενώ οδηγούσε αρθρωτό όχημα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε 47χρονη κάτοικος Λάρνακας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Κατά τη διερεύνηση της οδικής σύγκρουσης διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του αρθρωτού οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης αφού σε τελικό έλεγχο αλκοτέστ η ένδειξη ήταν 107μg αντί 9 που είναι το ανώτατο από το Νόμο όριο. Επίσης διαπιστώθηκε ότι αυτός οδηγούσε με στερημένη άδεια οδήγησης από 25 Μαρτίου, 2017 μέχρι και τις 28 Μαΐου, 2017, χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας και χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας για το όχημά του. Ο οδηγός είχε συλληφθεί και τεθεί υπό κράτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση