ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελικά, «σκοτώσαμε» την Αφροδίτη (Pics)

Τραγική ειρωνεία οι αρχικές δηλώσεις για προστασία της

Σε δίκτυα ψαράδων εικάζεται από λειτουργούς του τμήματος αλιείας ότι πιάστηκε η μικρή φώκια «Αφροδίτη» , το κουφάρι της οποίας εντοπίστηκε το πρωί στην παραλία «Τάφοι των Βασιλέων». Η μικρή φώκια δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις και φανερά τραύματα και οι λειτουργοί του τμήματος αλιείας πιθανολογούν ότι η μικρή φώκια πνίγηκε στα δίκτυα κάποιου ψαρά λόγω απειρίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους λειτουργούς, η φώκια που μετά τους έξι πρώτους μήνες απογαλακτίζεται από την μητέρα της φαίνεται να εύρισκε εύκολη τροφή στα δίκτυα των ψαράδων στα οποία πιάστηκε και δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Διαμηνύονταν μέτρα προστασίας της

Κάπου εδώ, έρχεται η τραγική ειρωνεία, σε σχέση με το γεγονός... Αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωνε με χαρά την γέννηση της Αφροδίτης, αναφέροντας, μάλιστα, ότι είχαν ληφθεί και μέτρα προστασίας της, όπως η απαγόρευση της αλιείας στην περιοχή.

«Της ανακοίνωσης για τη μικρή φώκια, προηγήθηκε διάταγμα του Υπουργού Γεωργίας που απαγορεύει τη διέλευση σκαφών και την αλιεία σε συγκεκριμένες περιοχές του Ακάμα. Έπονται και άλλα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά το Υπουργείο, καθησυχάζοντας τα επικριτικά σχόλια για την δημοσιοποίηση του χαρμόσυνου γεγονότος της γέννησης της μικρής φώκιας. Οι χρήστες του facebook επέκριναν την ανάρτηση, λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξανόταν η επίσκεψη πολιτών και έτσι θα επιβαρύνετο το περιβάλλον όπου θα ζούσε η Αφροδίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ, 24News

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X