ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φωτιά στη Λεμεσό: Φωτογραφίες και βίντεο έδειχναν την καταστροφή

Οι ζημιές που άφησε

24news team

Πρόλαβαν τα χειρότερα οι πυροσβέστες στην πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (2/6) στην Λεμεσό και συγκεκριμένα στον Ύψωνα. Το πέρασμα που άφησε πίσω της η φωτιά, καταστροφικό, αφού κάηκαν παλιά οχήματα ενώ σημειώθηκαν ζημιές σε ξυλουργείο και αποθήκη.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πως επρόκειτο για σοβαρή και δύσκολη πυρκαγιά, αφού μαύροι καπνοί σκέπασαν πολλές περιοχές της Λεμεσού.

Βίντεο από Καιρόφιλοι Κύπρου

Όπως είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ανταποκρίθηκαν δέκα πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Πολιτικής Άμυνας και του Δήμου Ύψωνα, καθώς και των Βρετανικών Βάσεων. Ανταποκρίθηκαν, επίσης δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Ένας ηλικιωμένος και τέσσερα παιδιά κινδύνεψαν από την πυρκαγιά και τους απομάκρυναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την περιοχή, ενώ μετά από προσπάθειες προστατεύθηκαν οικίες και εργοστάσια.

Βίντεο από Καιρόφιλοι Κύπρου

Η φωτιά έκαψε συνολική έκταση περίπου 10 εκταρίων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, μεγάλους σωρούς από σκουπίδια καθώς επίσης και μεγάλο αριθμό εγκαταλελειμμένων οχημάτων, ένα ξυλουργείο και αποθήκη.

Σημειώνεται, πως η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν αρκετά δύσκολη, αφού στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και έκαναν πιο δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής ενώ τα αίτια της διερευνώνται από τις Αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X