ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικό Χλώρακας: Προσθήκη μαρτύρων κατηγορίας των δύο καταζητούμενων

Τι αποφάσισε το Κακουργιοδικείο

ΚΥΠΕ

Δεκτό έγινε σήμερα το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής για την προσθήκη μαρτύρων κατηγορίας των δύο καταζητούμενων προσώπων στο φόνο της Χλώρακας από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου, που απέρριψε την ένσταση του συνηγόρου υπεράσπισης των κατηγορούμενων 1, 2 και 4, Αλέξανδρου Αλεξάνδρου.

Ένσταση έφερε χτες ο κ. Αλεξάνδρου, υποστηρίζοντας πως αν επιτραπεί η προσθήκη θα παραβιαστεί το δικαίωμα των πελατών του να έχουν τον δικηγόρο της επιλογής τους. Μίλησε επίσης για «σκόπιμη ολιγωρία» της κατηγορούσας αρχής στην υποβολή του αιτήματός της, που ενήργησε με «ανορθόδοξο τρόπο», προωθώντας δύο υποθέσεις σε βαθμό που συνιστά «κατάχρηση», όπως είπε. Την ένσταση υιοθέτησε και ο δικηγόρος του 3ου κατηγορούμενου, Αντώνης Χουβαρτάς.

Στο αίτημα δεν έφεραν ένσταση οι συνήγοροι των κατηγορούμενων 5 και 6 Έλενα Μαλά ούτε οι συνήγοροι των κατηγορούμενων 7 και 8 Δρ. Άρτεμις Σαββίδου και Μύρια Σαββίδου.

O Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης απέρριψε την ένσταση των κυρίων Αλεξάνδρου και Χουβαρτά, υποστηρίζοντας το δικαίωμα της κατηγορούσας αρχής να προσθέσει μάρτυρες κατηγορίας και μάλιστα σε πρώιμο στάδιο της διαδικασίας, και απορρίπτοντας ότι αυτή ενήργησε ανορθόδοξα προωθώντας δύο ξεχωριστές ποινικές ενώπιον των δικαστηρίων.

Tο Κακουργιοδικείο που απαρτίζεται από τον Πρόεδρο Δημήτρη Κίτσιο και παρέδρους Μάρω Παπαδήμα και Τούλα Παπαπέτρου, αφού άκουσε τις πλευρές, ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου όρισε την υπόθεση για σκοπούς ακρόασης στις 19, 20 και 21 Ιανουαρίου λόγω του ότι είναι πολλοί οι μάρτυρες που θα παρουσιαστούν.

Διέταξε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι είναι παρόντες αύριο Πέμπτη με τροποποίηση του όρου που αφορά την υπογραφή σε αστυνομικό σταθμό από 7 μέρες σε 5 μέρες τη βδομάδα και τούτο, αφού έγινε δεκτό από το Κακουργιοδικείο αίτημα όλων των συνηγόρων υπεράσπισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X