ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικό Στροβόλου: Έκλαιγε και ούρλιαζε ο Λευτέρης - «Ήντα αρφός είσαι εσύ;»

Ένταση και κλάματα στο δικαστήριο

Δημήτρης Λουκά

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης του διπλού φονικού στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο, που συγκλόνισε το παγκύπριο.


Έτσι θα μεταβείτε εύκολα στο NICOSIA MALL (χάρτης, οδηγίες)


 Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, Λοΐζος Τζιωνής, Σάρα Σιάμς, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για το στυγερό έγκλημα με θύματα τους Γιώργο Χατζηηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου.

Η σημερινή διαδικασία συνεχίστηκε με τον πρώτο μάρτυρα κατηγορίας να περιγράφει την κατάθεση γεγονότων της 27ης Απριλίου. Σύμφωνα με τον λοχία, Σάββα Σιαμμούτη, την ημέρα αυτή ο ανήλικος γιος του άτυχου ζεύγους αναγνώρισε τον Λοΐζο Τζιωνή ως τον άνθρωπο που εισήλθε στο σπίτι. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε και είσοδος του Τζιωνή στο δωμάτιο του ανήλικου λέγοντάς του «εσκότωσα τους γονείς σου, εν θα σου κάμω κακό εσένα, έχω τζαι εγώ γιο».

Φώναζε ο Λευτέρης, ατάραχος ο Τζιωνής

Ο μάρτυρας κατηγορίας έκανε αναφορά στα σενάρια που ειπώθηκαν από τον νούμερο ένα κατηγορούμενο στους ανακριτές της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κύριο Σιαμμούτη όταν έκαναν έρευνα στην οδό Σκιάθου 3 στην Αγλατζιά για να εντοπίσουν τεκμήρια, ο Τζιωνής τους υπέδειξε που βρισκόταν το φονικό μαχαίρι και μια τσάντα με ρούχα.

Το μαχαίρι βρισκόταν κρυμμένο σε μια φοινικιά και τα ρούχα κρυμμένα σε μια τσάντα, η οποία βρισκόταν μέσα σε ένα φουρνί. Όπως ανάφερε ο μάρτυρας κατηγορίας, όταν πλησίασε το φουρνί και το άνοιξε ένιωσε έντονα οσμή χλωρίνης, γεγονός που του προκάλεσε την υποψία ότι προσπάθησαν να καταστρέψουν τεκμήρια. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα όσα ο λοχίας κατέθετε από μνήμης, ρώτησε τον Τζιωνή αν έγινε προσπάθεια για καταστροφή τεκμηρίων, εκείνος απάντησε «ένεν εγώ, εν ο αρφός μου».

Στο σημείο εκείνο, ήρθε και το άγριο ξέσπασμα του Λευτέρη Σολωμού προς τον Τζιωνή. Ο Λευτέρης άρχισε να ουρλιάζει και έλεγε κλαίγοντας «ινταμπού σου έκαμα ρε, πόσα ψέματα, ρε, έβαλες με στην φυλακή επειδή εν σε βοήθησα να κάμεις την ληστεία που ήθελες; Ήντα άρφος είσαι;» με τον Τζιωνή να τα ακούει με σκυμμένο κεφάλι και ατάραχος.


#MediaBlog Ο καβγάς της Ευριπίδου με την Τζώρτζια και ποιοι θα... κάτσουν πάνω!


Με το ξέσπασμα αυτό του Λευτέρη επικράτησε αναστάτωση εντός της αίθουσας του Κακουργιοδικείου, με μέλη της αστυνομικής δύναμης να στέκονται μπροστά του ενώ τον Τζιωνή τον απομάκρυναν από την θέση του και τον έβαλαν στην γωνιά του δικαστηρίου για να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα.

Το δικαστήριο διέκοψε εκτάκτως την διαδικασία για να καταλαγιάσουν τα πνεύματα.

Με την επανέναρξη της δίκης ο λόγος πήγε και πάλι στον μάρτυρα κατηγορίας, Σάββα Σιαμμούτη, ο οποίος συνέχισε την περιγραφή των γεγονότων.

Ανέφερε ότι όταν αντίκρισε το μαχαίρι ανατρίχιασε από το μέγεθος του. Ο Λοχίας είπε χαρακτηριστικά «Ήταν τεράστιο, δίκοπο με 19 πόντους λεπίδα και έφερε μια τρύπα στην λάμα του», προσθέτοντας «Σκοπός της τρύπας στην λάμα είναι να εισχωρεί αέρας στον πνεύμονα, όταν το καρφώσεις στο σώμα κάποιου και το στρέψεις ελαφρώς».

Πρόσθεσε ακόμη ότι ένας συνάδελφος του όταν είδε το μαχαίρι είπε ότι, έμοιαζε με αυτό που περιέγραψε ο ανήλικος γιος του ζεύγους στους ανακριτές.

Κατά την διάρκεια της αναφοράς του μάρτυρα στα γεγονότα φαινόταν συναισθηματικά έντονα φορτισμένος, κάτι που εξέφρασε και ο ίδιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος Σιαμμούτης είπε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι στην κατάθεση που έδωσε ο Τζιωνής στις 3 Μαΐου ομολόγησε ότι έκανε χρήση κοκαΐνης. Παρ’ όλ’ αυτά, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι ο Λοΐζος Τζιωνής, γενικότερα, ήταν ένας άνθρωπος πάντα καθαρός, συγυρισμένος και επιμελημένος.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Δευτέρα 3/12 η ώρα 10:30 με την αντεξέταση του Σάββα Σιαμμούτη, από τον δικηγόρο του Τζιωνή, Αντρέα Αναστασίου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση