ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φωνάζουν οι γονείς για μη χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς

«Η μονομερής αυτή χαλάρωση των μέτρων μας ανησυχεί ιδιαίτερα»

Την έντονη δυσφορία της με τη σημερινή ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, που παραχωρεί το δικαίωμα προσωρινής αφαίρεσης της μάσκας από τους εκπαιδευτικούς για να γίνονται πιο κατανοητοί στους μαθητές, νοουμένου ότι τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων, εκφράζει η Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης σημειώνοντας ότι «η μονομερής αυτή χαλάρωση των μέτρων μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

Αναμένουμε από το Αρμόδιο Υπουργείο και την Επιδημιολογική Ομάδα, αναφέρει η Συνομοσπονδία, να διαχειριστεί άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με σεβασμό και προς στους μαθητές, οι οποίοι όποτε τους έχει ζητηθεί έδειξαν κατανόηση, συνέπεια και υπεύθυνη στάση.

Επισημαίνεται ότι για τους ίδιους λόγους που ζητήθηκε η χαλάρωση της νομοθεσίας για τους καθηγητές, υποβλήθηκε αίτημα και από τη Συνομοσπονδία για τους μαθητές και πως αυτό έπρεπε να απαντηθεί την ίδια χρονική στιγμή.

«Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και ο μαθητής όταν θα πρέπει να μιλήσει στην τάξη θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την μάσκα για να γίνεται κατανοητός από τον εκπαιδευτικό του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο προφορικός λόγος στη Μέση Εκπαίδευση, βαθμολογείται σύμφωνα με τις διάφορες μορφές αξιολόγησης και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να αδικηθούν τα παιδιά μας», σημειώνεται.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι η απόφαση για αφαίρεση μάσκας από εκπαιδευτικούς δεδομένου ότι τηρούνται οι αποστάσεις οδηγεί σε άνιση μεταχείριση των 42000 χιλιάδων μαθητών της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, σημειώνει, η εν λόγω απόφαση θα είναι η αφορμή για να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου στα σχολεία και να αρχίσουν πλέον δικαιολογημένα οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις των μαθητών "αλλά και όλων εμάς των γονιών για την ανισότητα που δημιουργείται".

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουμε ήδη τα πρώτα περιστατικά απειθαρχίας των μαθητών, γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Πολύ φοβόμαστε ότι τα μεμονωμένα σήμερα περιστατικά θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες προκαλώντας σωρεία προβλημάτων και θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών», προστίθεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X