ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φαίδωνος: Δέκα χιλιάδες κλίνες λειτουργούν παράνομα

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου

Στην εκτίμηση ότι η τουριστική βιομηχανία εξακολουθεί να ταλαιπωρείται αλλά και να απειλείται από τις μη νόμιμες κλίνες που προσφέρονται στην αγορά προέβη ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Ο κ. Φαίδωνος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η Πάφος ως η επαρχία που δέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό τουρισμού, ανησυχεί ιδιαίτερα για το φαινόμενο αυτό, το οποίο οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό με τις νόμιμες επιχειρήσεις αλλά και στην απώλεια σημαντικών εισοδημάτων τόσο του κράτους όσο και της Τοπικής Αρχής.

Διαβάστε επίσης Στο κελί για τρεις μέρες ο 82χρονος με το πλούσιο παρελθόν

Ενδεικτικά ανέφερε πως στην Πάφο 10 χιλ. κλίνες λειτουργούν παράνομα και αποτελούν κατά την έκφραση του «τρόμο» για τις νόμιμες επιχειρήσεις.

Από την κατάσταση αυτή συνέχισε, χάνουν έσοδα τόσο το κράτος όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρόσθεσε ωστόσο πως στην Πάφο οι κλίνες έχουν πολλαπλασιαστεί και οι ξενοδοχειακές υποδομές έχουν ανακαινιστεί και εκσυγχρονιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Το τουριστικό προϊόν έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ενώ η Πάφος παραμένει σταθερά επικεφαλής στον τομέα των πωλήσεων ακινήτων.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως η ανεργία βρίσκεται ακόμη στο υψηλό σχετικά ποσοστό του 6%, ποσοστό που σχεδόν διπλασιάζεται κατά τη χειμερινή περίοδο.

Επιπρόσθετα συνέχισε, η Πάφος παραμένει η επαρχία με τον υψηλότερο κατ’ αναλογίαν πληθυσμό αριθμό ληπτών Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), ενώ σημαντικός αριθμός ντόπιων εργαζομένων έχει αντικατασταθεί από 16.000 ξένους εργαζομένους.

Βέβαια, η αντικατάσταση των ξένων με ντόπιο εργατικό δυναμικό δεν είναι εύκολη υπόθεση, - όπως είπε- καθώς πολλοί Κύπριοι λήπτες του ΕΕΕ προτιμούν να εισπράττουν το επίδομα και να κάθονται στο σπίτι τους παρά να εργάζονται σε δουλειές που θεωρούν υποδεέστερες.

Την ίδια όμως ώρα, εκατοντάδες νέοι επιστήμονες της Πάφου που έχουν φοιτήσει σε Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού δεν μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο τους καθώς δεν υπάρχει εργασία ανάλογη των προσόντων τους, συμπλήρωσε.
Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως η Τοπική Αρχή της Πάφου, με ανοικτό πνεύμα και εστιασμένη στη μεγάλη εικόνα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις, δημιουργεί ευκαιρίες και απαντά σε προκλήσεις κτίζοντας το πρόσωπο και το προφίλ της εξωστρεφούς πόλης που θέλει και μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του διεθνούς αερολιμένα, τη σύνδεση του αερολιμένα και της πόλης της Πάφου με τις περιοχές της Πέγειας και της Πόλης Χρυσοχούς μέσω ενός σύγχρονου οδικού δικτύου και την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω σύγχρονων υποδομών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X