ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξι συλλήψεις στη Ξυλοφάγου για υποθέσεις παράνομης παγίδευσης πουλιών

Τους έκαψε μαρτυρία

Εξι πρόσωπα συνελήφθηκαν σε περιοχή της Ξυλοφάγου για υποθέσεις παράνομης παγίδευσης πουλιών.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι τις πρωινές ώρες σήμερα διενεργήθηκε συντονισμένη κοινή επιχείρηση με την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Ταμείο Θήρας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν έξι πρόσωπα στην περιοχή Ξυλοφάγου για υποθέσεις παράνομης παγίδευσης πουλιών.

Προστίθεται ότι «οι συλλήψεις έγιναν μετά από συλλογή πληροφοριών με τη βοήθεια του Βασιλικού Συλλόγου για την Προστασία των Πτηνών (RSPB), με αποτέλεσμα 32 πρόσωπα από τις δύο Αστυνομικές Δυνάμεις και το Ταμείο Θήρας, να διεξάγουν επιχειρήσεις σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων συνέλαβε αρκετά άτομα και κατάσχεσε μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού παγίδευσης πουλιών».

Οι δύο από τις συλλήψεις «έγιναν σε σημείο στην περιοχή Ξυλοφάγου, όπου οι άνδρες, και οι δύο από το χωριό, χρησιμοποιούσαν δίχτυα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο προσωρινός Αναπληρωτής Επικεφαλής Αστυνομικός Jon Ward, ανέφερε ότι η επιχείρηση «έστειλε μια προειδοποίηση σε όσους ασχολούνται με την παγίδευση πουλιών ότι παρά τη σημαντική μείωση της παράνομης δραστηριότητας φέτος, η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων εξακολουθεί να εργάζεται μέρα και νύχτα για την εξάλειψη του εγκλήματος».

Ανέφερε επίσης ότι «οι συλλήψεις που έγιναν σήμερα το πρωί ήταν το αποκορύφωμα αρκετής δουλειάς» που έγινε μεταξύ των Βρετανικών Βάσεων, της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ταμείου Θήρας και του RSPB.

Όπως είπε ο κ. Ward «με τη βοήθεια των εταίρων μας καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σημαντικό αριθμό στοιχείων πριν από τη επιχείρηση, κάτι που οδήγησε στις έξι συλλήψεις που έγιναν από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων. Η συγκεκριμένη επιχείρηση υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τη συνεχή δέσμευσή μας να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα και να συνεχίσουμε, να μειώνουμε την παράνομη αυτή δραστηριότητα εντός των περιοχών των Βρετανικών Βάσεων» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι δύο από τους έξι συλληφθέντες είναι ανήλικοι και όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση.

Εξάλλου ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης, Αναπληρωτής Διοικητικός Διευθυντής των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας είπε πως «διαθέτουμε μηδενική ανοχή στην παγίδευση των πτηνών και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις άλλες ενδιαφερόμενες οργανώσεις που είναι αποφασισμένες να καταπολεμήσουν αυτό το πρόβλημα. Οι συλλήψεις που έγιναν είναι σημαντικές και όπου κρίνεται κατάλληλο, οι παρανομούντες θα διωχθούν στο μέγιστο βαθμό του Νόμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση