ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξελίξεις με το πόρισμα κατά της Αστυνομίας για τα ελλείποντα πρόσωπα

Αναμένονται σύντομα εξελίξεις

Αναφορικά με την υπόθεση, σχετικά με τους ισχυρισμούς κατά μελών της Αστυνομίας για ολιγωρία στη διερεύνηση των συνθηκών εξαφάνισης ελλειπόντων προσώπων, η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ανακοινώνει ότι, έχει καθοριστεί συνεδρία των Μελών της την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, για συζήτηση της έκθεσης του Προέδρου, κ. Ανδρέα Πασχαλίδη, που έχει ετοιμάσει ως Εποπτεύον Μέλος της υπόθεσης, αλλά και του πορίσματος των ποινικών ανακριτών.

Σημειώνεται ότι, η απόφαση της Αρχής θα κοινοποιηθεί, ως ο Νόμος ορίζει, στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, μαζί με το πόρισμα των ανακριτών, την έκθεση του Προέδρου και το αποδεικτικό υλικό, για λήψη τελικής απόφασης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Αρχής και πρώην δικαστικός κ. Ανδρέας Πασχαλίδης έκανε  τις δικές του εισηγήσεις σχετικά με το πόρισμα.

Θυμίζουμε ότι το πόρισμα των ποινικών ανακριτών, το οποίο αριθμεί περί των 445 σελίδων, επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Αρχής στις 20/12/2019 και επιρρίπτονται ευθύνες σε 23 αστυνομικούς που βρίσκονταν σε διάφορες βαθμίδες και Τμήματα εκείνο το διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X