ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκπαιδευτικά ιδρύματα Ελλάδας: Eνημερωθείτε για την διαδικασία

Όλες οι πληροφορίες

Α. Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδας Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), ανακοινώνει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί φέτος για τους απόφοιτους κυπριακών σχολείων που έλαβαν μέρος στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2020 και διεκδικούν θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας.

1. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, ημερομηνίας 13/07/2020, (https://www.minedu.gov.gr/news/45755-13-7-20-ypovoli-ilektronikis-aitisis-mixanografikoy-deltiou-gia-tin-eisagogi-allodapon-allogenon-stin-tritovathmia-ekpaidefsi-etous-2020), για την κατηγορία Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της ΕΕ, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι υποψήφιοι οι οποίοι είναι απόφοιτοι σχολείου, εφόσον:

α) ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς των υποψηφίων δεν έχει την ελληνική καταγωγή,

β) έχουν παρακολουθήσει με πλήρη φοίτηση τουλάχιστον τις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου σε χώρα της αλλοδαπής.

Ειδικότερα στην κατηγορία αυτή υπάγονται και οι υποψήφιοι απόφοιτοι Λυκείων της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι έχουν συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις και κατέχουν Βεβαίωση Γενικού Βαθμού Πρόσβασης/Κατάταξης του τρέχοντος έτους.

Διευκρινίζεται ότι η Βεβαίωση Γενικού Βαθμού Πρόσβασης/Κατάταξης για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας θα χορηγείται στους υποψηφίους κατά την προσέλευσή τους στα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ) που θα λειτουργήσουν ανά επαρχία για την υποβολή των αιτήσεων για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας.

2. Η Υπηρεσία Εξετάσεων πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους ότι οι Γενικοί Βαθμοί Πρόσβασης/Κατάταξης για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας έχουν ήδη ανακοινωθεί από τις 23/07/2020 και βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΑΝ (http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp11095)

3. Η Αίτηση-Μηχανογραφικό Δελτίο για τα ΑΑΕΙ Ελλάδας, θα υποβληθεί ΜΟΝΟ στα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ) που θα θέσει σε λειτουργία η Υπηρεσία Εξετάσεων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, όπως φαίνονται αναλυτικά πιο κάτω:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X