ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι θα σβήνουν τις πυρκαγιές στα ψηλά κτήρια

Προ το πυλών νέα πλατφόρμα ύψους 60 μέτρων

Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του Υπουργείου του για το 2019 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση.

Διαβάστε επίσης Δολοφονία Gary: Ο «φίλος» που τον οδήγησε στο καρτέρι θανάτου

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2019 και το 2020 έχει συμπεριληφθεί κονδύλι για την εξασφάλιση πλατφόρμας ύψους 60 μέτρων, για τις ανάγκες της πυρόσβεσης σε περιπτώσεις πυρκαγιών σε ψηλά κτίρια. Η πλατφόρμα, είπε ο Υπουργός, είναι από τις πιο ψηλές που μπορούσε να εξασφαλιστεί. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποια μέτρα τα οποία θα πρέπει να λάβουν οι κατασκευαστές των κτιρίων.

Διαβάστε επίσης Πότε θα εγκατασταθούν οι πρώτες κάμερες στους δρόμους

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας, είπε ότι έχει ήδη ενταχθεί στους πολεοδομικούς όρους η ύπαρξη ικανοποιητικού και ασφαλούς χώρου για να στηθεί με ασφάλεια η υδραυλική πλατφόρμα. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι στην Κύπρο υπάρχουν ψηλά κτίρια όπου δεν παρέχεται ασφάλεια για να στηθούν υδραυλικές πλατφόρμες και γι’ αυτό το λόγο την περασμένη βδομάδα προκηρύχθηκε προσφορά για την εξασφάλιση συστήματος που θα διενεργεί μετρήσεις στο χώρο όπου θα στηθεί η υφιστάμενη πλατφόρμα, που διαθέτει η Πυροσβεστική.

Ο κ. Τράγκολας επεσήμανε ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει να επενδύσουν στην παθητική και ενεργητική πυροπροστασία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X