ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι θα λειτουργούν τα νηπιαγωγεία μετά τις γιορτές

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Στο τελευταίο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, που εκδόθηκε για την περίοδο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021, γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων στα δημοτικά σχολεία, για τα οποία προβλέπεται στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2021 να μη γίνει φοίτηση με φυσική παρουσία, αλλά τηλεκπαίδευση. Λόγος γίνεται για τα δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά και όχι για νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, επειδή όμως σύμφωνα με τη νομοθεσία ως «δημοτική εκπαίδευση» λογίζονται και τα νηπιαγωγεία από την ηλικία των 3 ετών, πιθανώς να υπήρχε η εντύπωση ότι το Διάταγμα αφορούσε και τη λειτουργία νηπιαγωγείων.

Γι’ αυτό διευκρινίζεται ότι τα δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία (συμπεριλαμβανομένων και των κοινοτικών και της Προδημοτικής) συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, με φοίτηση με φυσική παρουσία.

Επίσης από τις 7 Ιανουαρίου 2021 θα ξεκινήσει πρόγραμμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης από το ΡΙΚ για τις Α’-Β΄-Γ τάξεις του Δημοτικού μεταξύ των ωρών 8:30-10:30 π.μ. ούτως ώστε να ενισχυθεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X