ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι ορίζεται η στενή επαφή - Ο χρόνος διάρκειας και η καραντίνα

Όλες οι πληροφορίες

24news team

Ο κορωνοϊός στην Κύπρο βρίσκεται σε ανοδική πορεία τις τελευταίες ημέρες και έτσι οι αρμόδιοι τρέχουν να προλάβουν την εξάπλωση του.

Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι η στενή επαφή ενός θετικού κρούσματος, ορίζεται η επαφή διάρκειας των 15 λεπτών σε απόσταση. 


Τι πρέπει να κάνουν όσοι εντοπίζονται θετικοί στον κορωνοϊό


Οι στενές επαφές ενός επιβεβαιωμένου περιστατικού, τίθενται σε αυτοπεριορισμό/καραντίνα 14 ημερών και αναμένουν οδηγίες από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης (ΜΕΕ) σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που θα κληθούν να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο (PCR) από εργαστήρια που πληρούν τα κριτήρια που έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας. Σημειώνεται ότι έστω και αν το αποτέλεσμα του τεστ τους είναι αρνητικό θα συνεχίσουν την αυτοαπομόνωση τους για 14 μέρες.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας, λόγω φόρτου εργασίας μπορεί η επικοινωνία να μην γίνει την ίδια ημέρα, ως εκ τούτου συστήνεται όπως επιδειχθεί ψυχραιμία και υπομονή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το άτομο που ιχνηλατείται ως στενή επαφή να εξέρχεται του αυτοπεριορισμού.

Επιστροφή στην εργασία τους εφόσον...

Νοείται ότι τα άτομα που θεωρήθηκαν ως στενές επαφές και έχουν αρνητικό αποτέλεσμα στις εργαστηριακές εξετάσεις και αφού παρέλθουν οι 14 μέρες αυτοπεριορισμού, θα μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν αναπτύξει συμπτωματολογία συμβατή με τη λοίμωξη COVID-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση