ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι επέστρεψαν οι μαθητές σε Δημοτικά και Γυμνάσια (pics)

Με μέτρα και αποστάσεις η επιστροφή

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, λειτούργησαν σήμερα τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια ενώ συνεχίζουν τη φοίτηση, όπως έχει ήδη ξεκινήσει από τις 11 Μαΐου , η Γ’ τάξη Λυκείου και το Γ’ έτος των Τεχνικών Σχολών.

Η επαναλειτουργία των σχολείων και η επιστροφή των μαθητών/ριών έγινε με την αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας από το νέο κορωνοϊό.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το Β΄ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης το Γυμνάσιο Έγκωμης στη Λευκωσία.

Σταδιακά κερδίζουμε πίσω την επιστροφή στην ομαλότητα, δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι αν πάμε βήμα - βήμα, αν συνεχίσουμε να έχουμε υπομονή, αν όλοι θυμόμαστε ότι προέχει η υγεία και οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας θα τα πάμε καλά.

«Έχουμε κερδίσει αυτή την ευκαιρία να μπορούμε σταδιακά με προσοχή, να επαναδραστηριοποιηθούμε στην εκπαίδευση», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Προδρόμου. Πρόσθεσε ότι «απ’ ό,τι διαπιστώνουμε τα παιδιά έχουν έρθει στα σχολεία, είναι αθρόα η προσέλευση, οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι και ήδη μεταδίδουν στα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις για τους κανόνες προστασίας πάνω απ’ όλα, προέχει η υγειονομική ασφάλεια».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, «όπως έχουμε προετοιμαστεί, με τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, με όλες τις προφυλάξεις, με τα σεμινάρια και την ετοιμότητα των εκπαιδευτικών κυρίως, νομίζω ότι το σχολείο θα δώσει μια πολύτιμη υπηρεσία γενικότερα στην οικογένεια και την κοινωνία μαθαίνοντας στα παιδιά τι πρέπει να κάνουμε, πως πρέπει να προφυλαχτούμε σε όλο το επόμενο διάστημα, γιατί τα παιδιά δεν θα είναι μόνο στα σχολεία, θα κινηθούν τα απογεύματα, θα δουν ξανά φίλους, θα πάνε σε πάρκα, θα έχουν και άλλες δραστηριότητες».

Άρα λοιπόν, πρόσθεσε, «το σχολείο θα δώσει τους βασικούς κανόνες υγιεινής και προστασίας που μας χρειάζονται το επόμενο διάστημα».

Τις επόμενες ημέρες, ανέφερε, «θα ξεκινήσουν, από Δευτέρας, και τη διδασκαλία», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κάποια πίεση, οι εκπαιδευτικοί ξέρουν πώς να προσεγγίσουν τα παιδιά μετά από τέτοιο διάστημα απουσίας», συμπληρώνοντας ότι «θα ανακτήσουμε κάποιο από το χρόνο που χάθηκε, αλλά θα σχεδιάσουμε κιόλας το επόμενο σχολικό έτος όπου από την αρχή το συντομότερο δυνατό θα αναπληρώσουμε κάποιον από τον φετινό χαμένο χρόνο».

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι «στόχος είναι να συνεχίσουν τα παιδιά, σε όλες τις βαθμίδες, σε όλες τις τάξεις τη σχολική τους σταδιοδρομία απρόσκοπτα, αφού όμως προηγουμένως πάντα σκεφτόμαστε την υγειονομική ασφάλεια».

Είναι γνωστό, είπε, «ότι διεξάγονται συνέχεια σε όλη την Κύπρο διαγνωστικοί έλεγχοι», προσθέτοντας ότι «είναι για να δίνουμε με τα τεστ και τα απαραίτητα στοιχεία στους ειδικούς, στην ομάδα συμβούλων του Υπουργείου Υγείας και να παρακολουθούμε συνέχεια την κατάσταση πραγμάτων».

«Όπως το έχουν όλοι διαπιστώσει οι αποφάσεις της Κυβέρνησης στηρίζονται, ακριβώς, στη γενικότερη υγειονομική κατάσταση και τις συμβουλές των ειδικών», ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

 

«Όλοι μαζί, ως χώρα, η Κύπρος, έχουμε κερδίσει αυτή τη δυνατότητα να επανέλθουμε σιγά -σιγά στην ομαλότητα», είπε.

Αντιλαμβάνομαι, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, «ότι υπάρχουν ανησυχίες. Ακούμε από πολλούς γονείς, από πολλές πλευρές, είναι καλά να έχουμε έγνοια και να είμαστε σε εγρήγορση, εξάλλου έτσι είναι που θα τηρήσουμε και τους κανόνες».

Όμως, επισήμανε, «θα πρέπει τον φόβο να τον νικήσει η λογική και φρόνηση εφόσον τηρήσουμε αυτά που μας συμβουλεύουν οι ειδικοί, εφόσον εφαρμόσουμε τα πρωτόκολλα στα σχολεία νομίζω όλα τα πάνε καλά».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X