ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι βίωσαν την 48ωρη απεργία οι γονείς

«Είναι καιρός να ξυπνήσει αυτός ο λαός»

Το γεγονός ότι τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για δύο ολόκληρες μέρες, έφερε σε δύσκολη θέση μεγάλη μερίδα γονιών, αναφορικά με το που θα αφήσουν τα παιδιά τους την Τρίτη και την Τετάρτη, για να μεταβούν στις εργασίες τους. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν αναπόφευκτα παππούδες και γιαγιάδες, με την κίνηση να μεταφέρεται και σε κεντρικά σημεία στη Λευκωσία, όπως η οδός Λήδρας. Πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν το συγκεκριμένο σημείο για να περάσουν μερικές ώρες απασχόλησης τα παιδιά.

Διαβάστε επίσης Σοβαρές καταγγελίες γονέων στην Επιτροπή Παιδείας

Υπήρχαν βέβαια και εκείνοι οι γονείς, που δεν χρειάστηκε να μπουν σε αυτή την διαδικασία, εφόσον τα παιδιά ανέλαβαν, μετά από πρωτοβουλία, οργανισμοί ή και όμιλοι εταιρειών στους οποίους εργάζονται. Με αφορμή την 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, η «Κ» ήρθε σε επαφή με γονείς οι οποίοι εξέφρασαν το πως βιώνουν το τελευταίο 48ωρο, αλλά και τις απόψεις τους για την απόφαση των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, να εφαρμόσουν το μέτρο της απεργίας.

Τι λένε

Τα συμπεράσματα από αυτή την επικοινωνία, ανάγονται στο ότι οι γονείς είναι χωρισμένοι σε τρία μέρη αναφορικά με τις εξελίξεις. Η πρώτη γενική άποψη, είναι εκείνων που θεωρούν λανθασμένους τους χειρισμούς των εκπαιδευτικών οργανώσεων, αφού η κυβέρνηση έκανε αρκετές υποχωρήσεις για να βρεθεί διέξοδος στο αδιέξοδο, και πως δεν έπρεπε να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα εφαρμόζοντας απεργιακά μέτρα. Η δεύτερη, είναι αυτή που θεωρεί πως οι εκπαιδευτικοί πράττουν σωστά και πως δεν πρέπει να κάνουν πίσω μέχρι να κατακτήσουν τα όσα διεκδικούν. Και η τρίτη άποψη είναι αυτή της αδιαφορίας για το ποιος φταίει ή τι, και απλά περιμένουν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση για να μην ταλαιπωρούνται τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κ», ένας γονιός που τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των εκπαιδευτικών οργανώσεων, «είναι καιρός να ξυπνήσει αυτός ο λαός και οι εκπαιδευτικοί απέδειξαν πως σε οποιοδήποτε χώρο, όταν οι εργαζόμενοι παραμείνουν ενωμένοι, μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους».

Ωστόσο, υπάρχει και η άκρως αντίθετη άποψη, όπως αυτή ενός άλλου γονιού, ο οποίος θεωρεί ότι «οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είναι αδικαιολόγητες, διότι έπρεπε πρώτιστα να λάβουν υπόψη τους τα παιδιά τα οποία θα χάσουν τα μαθήματα τους και μετέπειτα την ταλαιπωρία που θα προκαλούσαν σε όσους γονιούς δεν είχαν που να αφήσουν τα παιδιά τους».

Πηγή: Η Καθημερινή - Του Νικόλα Πέτρου 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X