ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτοιμα τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια για τα δύο γραμμικά πάρκα της Πάφου

Tα δύο γραμμικά πάρκα θα δημιουργηθούν σε μια έκταση πέραν των δώδεκα χιλιομέτρων

Έτοιμα είναι τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια για τα δύο γραμμικά Πάρκα της Πάφου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με ψηφιακή απεικόνιση του έργου. Τα δύο γραμμικά πάρκα θα δημιουργηθούν σε μια έκταση πέραν των δώδεκα χιλιομέτρων και στα δυο ρυάκια-ποταμούς, στα ανατολικά και δυτικά όρια του Δήμου Πάφου.

Ο κ. Φαίδωνος χαρακτήρισε το έργο ως σπουδαίας σημασίας και ως εκ τούτου απηύθυνε έκκληση προς τις συνεμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες για στενή συνεργασία και καλό συντονισμό, ώστε η «ωρίμανση» του έργου να ολοκληρωθεί σύντομα και να αρχίσουν οι κατασκευάστηκες εργασίες.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, η δημιουργία των δύο πάρκων θα τονώσει το πράσινο στην αστική και ευρύτερη αστική περιοχή της πόλης Πάφου.

Σημειώνεται πως τα δυο πάρκα σχεδιάσθηκαν στα όρια του Δήμου Πάφου με τον Δήμο Γεροσκήπου και τα Κονιά στα ανατολικά και με τις κοινότητες Χλώρακας, Έμπας και Μεσόγης στα δυτικά. Το ανατολικό πάρκο θα ξεκινά από την περιοχή του τερματικού κυκλικού κόμβου του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού - Πάφου και θα καταλήγει στην περιοχή Λιμνάρια, στην Κάτω Πάφο.

Το βορειοδυτικό πάρκο θα αρχίζει από την περιοχή του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, θα περνά δυτικά της Συνοικίας Μουττάλου και θα καταλήγει στην περιοχή Διπλαρκάτζια, στα δημοτικά όρια Πάφου-Χλώρακας.

Όπως έχει αναφερθεί το κόστος εκτιμάται ότι θα ανέλθει γύρω στα επτά εκατομμύρια ευρώ και πέραν του καθαρισμού των ρυακιών, που σε κάποια σημεία σήμερα είναι απροσπέλαστα, θα δημιουργηθούν πεζοδρόμοι και τα ρυάκια θα μετατραπούν όχι μόνο σε πνεύμονες πρασίνου, αλλά και σε χώρους άθλησης και περιπάτου για ντόπιους και ξένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση