ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Πότε αναμένονται

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλή πίεση αναμένεται από την Τετάρτη. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 9 εκατοστά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά δυνατό να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Τοπικά, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ αλλά παροδικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά και λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως συννεφιασμένος, από ψηλές νεφώσεις, ωστόσο στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται δεν αποκλείεται να δώσουν κατά διαστήματα μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά και τοπικά στα βόρεια όπου θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ προς τις αυγινές κυρίως ώρες δεν αποκλείεται σε περιοχές του εσωτερικού να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και μετά το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά αλλά αργότερα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να χιονίσει, ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα μεσάνυχτα και μετά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και μετά, κυρίως στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νότια. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με αυξημένες ωστόσο νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδος για να κυμανθεί στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X