ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεται νέο βαρομετρικό χαμηλό - Πότε αναμένονται περισσότερα φαινόμενα

Έντονα καιρικά φαινόμενα και πάλι από την Παρασκευή

Δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή ενώ βαρομετρικό χαμηλό, που οργανώνεται νοτιοδυτικά της Κρήτης, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή κυρίως από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αρχικά στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά τοπικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια αλλά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 9 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις, για να καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιονόνερο, ενώ από το απόγευμα και μετά στην ατμόσφαιρα αναμένεται να παρατηρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι μέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νότια παράλια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Επιδεινώνεται ο καιρός από αύριο

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν κυρίως μετά τα μεσάνυχτα βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες αλλά σταδιακά το βράδυ αναμένονται περισσότερα φαινόμενα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια, ιδιαίτερα το βράδυ, ενώ η σκόνη θα υποχωρήσει από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί λίγο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, σε πολλές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι, ενώ στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να παραμείνει κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X