ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεται κακοκαιρία: Τα φαινόμενα, οι ώρες και οι περιοχές

Τι αναφέρει στο 24News ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ορατό είναι το ενδεχόμενο εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων σήμερα, Τετάρτη, μετά τον ερχομό του νέου βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο αυτές τις ώρες δίνει καταιγίδες ανατολικά της Ρόδου. Βροχές, καταιγίδες και το ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης, είναι ορατά, όπως και η πτώση της θερμοκρασίας, όπως ανέφερε στο 24News ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης.


Ύποπτο όχημα και πυροβολισμός στην Λεμεσό


Σε ερώτηση που απευθύναμε στον κ. Νικολαΐδη, για ενδεχόμενο έκδοσης κάποιας προειδοποίησης από την υπηρεσία, μας απάντησε ότι, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να προκύπτει τέτοια ανάγκη, αλλά η ροή δεδομένων είναι συνεχής. Ως εκ τούτου, αν χρειαστεί η έκδοση κίτρινης προειδοποίησης, αυτό θα γίνει εντός της ημέρας. Για να εκδοθεί μια κίτρινη προειδοποίηση, διευκρίνισε, πρέπει, παραδείγματος χάριν, η ποσότητα της βροχής που θα πέσει να ξεπερνά τα 35-40 χιλιοστόμετρα, ενώ η ταχύτητα του άερα πρέπει να είναι στο εσωτερικό πάνω από 7 μποφόρ. Αυτά και διάφορα άλλα κριτήρια δεν πληρούνται, για την ώρα, εξήγησε.


Αθώα η Ειρήνη για την κοκαΐνη


Από την Ρόδο μας έρχεται

Κατά την ώρα της επικοινωνίας μας με τον κ. Νικολαΐδη, ενημερωθήκαμε ότι ο κύριος όγκος των νεφώσεων και των φαινομένων εκδηλωνόνταν ανατολικά της Ρόδου. Στην Κύπρο θα παρατηρηθεί ένα άνοιγμα στον καιρό, εξήγησε ο κ. Νικολαΐδης, ωστόσο αργότερα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και μετά τις 13:00 ή 14:00 το μεσημέρι, θα αρχίσουν οι βροχές και στο νησί μας ή και τοπικές καταιγίδες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι τα δυτικά, τα ορεινά και τα βόρεια τμήματα του νησιού, χωρίς να αποκλείεται και το δυτικό τμήμα. Στις υψηλότερες ορεινές περιοχές δυνατόν να σημειωθεί χιόνι ή ελαφρά χιονόπτωση, κυρίως απόψε.

Τα χαρακτηριστικά των καταιγίδων

Αστραπές, βροντές και κεραυνοί, εκτός από την βροχόπτωση, θα είναι τα χαρακτηριστικά που θα περιμένουμε κατά την εκδήλωση των καταιγίδων στα τμήματα της Κύπρου, που αναφέρονται πιο πάνω, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Αυτά, εξήγησε, είναι και προαπαιτούμενα στοιχεία για μια καταιγίδα.


«Ένα νεκρό πτώμα…» και το διαδίκτυο παίρνει φωτιά (vid)


Επίσης, αναμένεται βροχόπτωση μεγάλου ύψους, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση, καθώς «όπου σημειώνεται χαλαζόπτωση, υπάρχει καταιγίδα, αλλά όπου υπάρχει καταιγίδα, δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει και χαλάζι», εξήγησε ο κ. Νικολαΐδης. Επίσης, αναμένεται ότι θα ενισχυθούν και οι άνεμοι, ενώ θα ψυχράνει κάπως και η ατμόσφαιρα, λόγω της πτώσης της βροχής από μεγαλύτερα ύψη.

Όσο για την έκταση των καταιγίδων, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι θα είναι τοπικές, καθώς στην Κύπρο δεν έχουμε καταιγίδες που μπορούν να καλύψουν ολόκληρο το νησί. 

Τέλος, τόνισε ότι δεν σημαίνει ότι σε όλες τις περιοχές όπου θα σημειωθεί βροχόπτωση, θα σημειωθεί και καταιγίδα. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X