ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών: Βγαίνει διεθνές ένταλμα για τον 29χρονο καταζητούμενο

Στις Κεντρικές μέχρι την έναρξη της δίκης οι πέντε

Πίσω στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης τους ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, στις 2 Σεπτεμβρίου, οδηγήθηκαν σήμερα τα πέντε πρόσωπα για την υπόθεση κυκλώματος λειτουργίας εργαστηρίου παρασκευής ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα μεθαμφεταμίνης.

Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 31, 26 και 27 χρόνων και δυο γυναίκες 35 και 23 χρόνων, οι οποίοι φέρεται να βρίσκονταν στο πρώτο στάδιο λειτουργίας εργαστηρίου παρασκευής μεθαμφεταμίνης, ενώ για την υπόθεση συνεχίζει να καταζητείται 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εκτιμάται πως είναι και ο εγκέφαλός του κυκλώματος.

Χθες αγόρευσαν οι δικηγόροι τους, οι οποίοι έφεραν ένσταση στην κράτηση τους μέχρι την έναρξη της δίκης, ζητώντας όπως αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αίτημα το οποίο τελικά απέρριψε σήμερα το δικαστήριο, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα των αδικημάτων, κάποια εκ των οποίων προβλέπουν δια βίου φυλάκιση.

Συνολικά εναντίον τους θα απαγγελθούν 27 κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη του κακουργήματος, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράνομης κατοχής και χρήσης ελεγχόμενων φαρμάκων, κατοχής ελεγχόμενων φαρμάκων με σκοπό την προμήθεια, κατοχής πρόδρομων ουσιών παρασκευής ναρκωτικών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.α.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εναντίον του 29χρονου καταζητούμενου, ο οποίος επίσης καταζητείται και από το ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με την υπόθεση απαγωγής με σκοπό το φόνο 31χρονου Σύρου, αναμένεται να εκδοθεί Διεθνές και Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση