ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιπλέον κρεβάτια στο νοσοκομείο Λεμεσού; Σύντομα…

Η απάντηση του ΟΚΥπΥ στο 24news

Σύντομα το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού θα ενισχυθεί με επιπλέον κλίνες. Αυτό ανέφερε στο 24news ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου.

Το 24news έθεσε υπόψη του κ. Χαριλάου την χαώδη κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ιδιαίτερα στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, με ασθενείς οι οποίοι περιμένουν επί ώρες να εξεταστούν από ιατρό λόγω της έλλειψης κλινών.

Τα προβλήματα των ΤΑΕΠ είναι διαχρονικά και έχουν παρουσιαστεί στον ΟΚΥπΥ είτε με κατ’ ιδίαν συναντήσεις και επαφές ή με υπομνήματα.

Τα κύρια προβλήματα και οι εξελίξεις σε σχέση με την αντιμετώπισή τους όπως είναι:

Υποστελέχωση ΤΑΕΠ

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΝΟ, τα Τμήματα είναι υποστελεχωμένα και ζητείται κάλυψη των αναγκών με προσωπικό. Η επίσημη πλευρά ανέλαβε να ετοιμάσει μελέτη αναφορικά με τις ανάγκες.

Ασθενείς καταλήγουν ακόμη και στις καρέκλες καθώς δεν υπάρχουν κλίνες ώστε να εξυπηρετηθούν. Καθημερινά μπορεί να προκύψουν 30 περιστατικά τα οποία χρειάζονται κρεβάτι. Οι διαθέσιμες κλίνες είναι μόνο 12...

Ασφάλεια των επαγγελματιών υγείας

Ένα ακόμη καυτό ζήτημα που απασχολεί τους νοσηλευτές είναι η ασφάλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Όπως σημειώνουν κύκλοι της ΠΑΣΥΝΟ δεν λαμβάνεται οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο για αντιμετώπιση των επεισοδίων βίας.

Διαχωρισμός των ΤΑΕΠ από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων

Το θέμα του διαχωρισμού των ΤΑΕΠ από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μελετάται με στόχο τον διαχωρισμό των δυο Υπηρεσιών. Μέχρι στιγμής έγιναν διαβήματα, δόθηκαν διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις χωρίς ωστόσο ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα που να επιλύνουν τα προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X