ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κόκκινη λίμνη» - Νέο στοιχείο για την τρίτη βαλίτσα

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη»

Δημήτρης Λουκά

Για άλλη μια μέρα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην «Κόκκινη» λίμνη και στις εντατικές έρευνες για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του καθ´ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.

Άκαρπες απέβησαν και οι σημερινές έρευνες, αφού το μόνο που ανέσυρε ο δύτης, ήταν μια στρατιωτική θήκη βλήματος, παρά το ότι καταδύθηκε σε μεγάλο βάθος. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την αναζήτηση ταξιδιωτικής βαλίτσας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Ο «Ορέστης» τύλιξε με σεντόνι την Sierra

Ο 35χρονος φέρεται να ανάφερε στους ανακριτές ότι την 6χρονη Sierra κόρη της Μary Roze, την τύλιξε με σεντόνι ενώ τοποθέτησε και τσιμεντομπλόκ, έτσι ώστε το άψυχο σώμα της ανήλικης να φθάσει στο βυθό της λίμνης.

Υπενθυμίζεται πώς ο ύποπτος είπε στους ανακριτές ότι την Sierra την έριξε στην λίμνη του Μεμί του Ξυλιάτου.

«Ορέστης» - Πάει σε δίκη ακόμη και χωρίς τις δύο σορούς

Το παζλ της φρικαλέας δράσης του «Ορέστη» προσπαθούν να στήσουν οι ανακριτές.

Πρόσφατη πληροφόρησή μας αναφέρει ότι πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η υπόθεση θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο ακόμη και αν δεν εντοπιστούν οι δύο σοροί που αγνοούνται.

Ο καθ΄ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, επιμένει ότι τα θύματά του είναι τα επτά που έχει παραδεχθεί.

Ο 35χρονος θα παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου την Τρίτη 21/5 όπου οι ανακριτές της υπόθεσης, εκτός απροόπτου, θα ζητήσουν την ανανέωση κράτησής του για άλλες οκτώ ημέρες. Αξίζει να αναφερθεί ότι με βάση την πληροφόρηση μας η Αστυνομία μπορεί να ζητά την ανανέωση της κράτησής του για τρεις μήνες.

Παράλληλα να σημειωθεί ότι το προσεχές διάστημα ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στην Νομική Υπηρεσία από την Αστυνομία για να δοθούν οδηγίες.

Για την υπόθεση υπολείπεται η λήψη περαιτέρω καταθέσεων, ενώ οι ανακριτές βρίσκονται σε αναμονή για τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων σε τεκμήρια.

Παράταση στην αγωνία

Νέα σημεία σηματοδοτήθηκαν για τις έρευνες της Παρασκευής, ενώ σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρει από την «Κόκκινη λίμνη» ο ανταποκριτής μας, Δημήτρης Λουκά, έχει σχηματιστεί νέο τετράγωνο, περιοχή η οποία διερευνήθηκε κατά την διάρκεια της ημέρας από τον δύτη.

Η πρώτη σημερινή προσπάθεια για εντοπισμό της βαλίτσας δεν είχε αποτέλεσμα με τον δύτη να βγαίνει εκτός λίμνης χωρίς να βρει κάτι. 

Γύρω στις 14:40 το απόγευμα επιχείρησε εκ νέου στην «Κόκκινη λίμνη» δύτης, στην δεύτερη σημερινή προσπάθεια για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας. Λίγο μετά τις 16:00, ο δύτης εξήλθε, χωρίς αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι οι έρευνες λαμβάνουν χώρα σε περιοχές στα όρια του τετραγώνου που έχει σηματοδοτηθεί.

Δυστυχώς, για άλλη μια μέρα, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυτών δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς δεν εντοπίστηκε η τρίτη βαλίτσα με την σορό της Maricar. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το μόνο αντικείμενο που ανασύρθηκε, ήταν μια στρατιωτική θήκη βλήματος που δεν σχετίζεται με την υπόθεση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την σκηνή, ο δύτης στην πρώτη του κατάδυση έφτασε σε βάθος τα 18 μέτρα, ενώ στην δεύτερη και στην τρίτη κατάδυση, έφτασε μέχρι τα δέκα μέτρα. Περαιτέρω, όπως μας έχει αναφερθεί, η ομάδα που διεξάγει την έρευνα γνωρίζει επακριβώς τι αναζητεί και αυτό είναι μια ταξιδιωτική βαλίτσα πλαστική.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X