ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επικίνδυνα τα στάδια Ανόρθωσης - Ν. Σαλαμίνας και Εθνικού Άχνας

Δεν αδειοδοτούνται και χρειάζονται 13 εκ. Ευρώ για επιδιορθώσεις

Στέλιος Ξιουρής

Το πιο δημοφιλές άθλημα, που είναι κατά πολλούς το Νο1 κοινωνικό φαινόμενο και απασχολεί ανά την υφήλιο εκατομμύρια ανθρώπους και εν πολλοίς αποτελεί το καλύτερο φάρμακο κατά του άγχους, ταλαιπωρείται στην χώρα μας κυρίως λόγω ακατάλληλων σταδίων.

Κι όλα αυτά ενώ η λιλιπούτεια Κύπρος βρίσκεται στην 15η θέση του πίνακα αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΟΥΕΦΑ) δεν διαθέτει τα κατάλληλα γήπεδα ποδοσφαίρου, έτσι ώστε να πληρούν τους σχετικούς όρους ασφαλείας.

Ιδιαίτερα τα προσφυγικά σωματεία, που με κόπο και μόχθο έκτισαν δικά τους ποδοσφαιρικά στάδια, παραμένουν ξεκρέμαστα αφού δεν μπορούν να τα επιδιορθώσουν λόγω του ότι απαιτούνται 15 εκατομμύρια Ευρώ, ποσό που δεν δίνει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) προς τους επηρεαζόμενους.

Η κραυγή των προσφυγικών ποδοσφαιρικών σωματείων μεταφέρθηκε στην αρμόδια Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, η οποία και εξέτασε το σχετικό θέμα.

Μάλιστα τόσο ο Πρόεδρος του Εθνικού Άχνας ΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, όσο και ο εκπρόσωπος της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ και Αντιπρόεδρος της ΚΟΠ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΠΕΚΡΗΣ, αλλά και ο εκπρόσωπος της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, επισήμαναν ότι επείγουν οι επιδιορθώσεις στα στάδια, αφού αντιμετωπίζουν προβλήματα στατικότητας κάποιες εκ των κερκίδων και ως εκ τούτου δεν θα πάρουν την σχετική έγκριση λειτουργίας από την Αρχή αδειοδότησης για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Συγκεκριμένα χρειάζεται ποσό γύρω στα 15.5 εκατομμύρια Ευρώ, εκ των οποίων 5.5 εκ. για το Αντώνης Παπαδόπουλος, 3.3 εκ. για το Αμμόχωστος και 3 εκ. για το Δασάκι Άχνας, ενώ τα υπόλοιπα είναι αναγκαία για το Μακάρειο Στάδιο, το γήπεδο του ΑΣΙΛ Λύσης - ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, το Παφιακό και το Τάσος Μάρκου της ΕΝΠ.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή του ΔΗΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΛΙΑ που κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην δώσει μόνο λεφτά για το στάδιο στην Λεμεσό και να παραχωρήσει και για τους πρόσφυγες.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΚΟΥΛΛΑΣ κάλεσε όλους να επιταχύνουν τις ενέργειες τους για να προλάβουν το νέο πρωτάθλημα.

Η δε Πρόεδρος της Επ. Προσφύγων ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΟΥΜΑ τόνισε ότι πρέπει να αφήσουν τα ωραία λόγια και να προχωρήσουν σε πράξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X