ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έπιασαν και τρίτο άτομο για το πλοιάριο με τους μετανάστες

Ο νεαρός θα παρουσιαστεί αργότερα σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου

Άτομο ηλικίας 27 χρόνων συνελήφθη χθες από την Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία, που έφτασαν στο νησί στις 14 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, συνελήφθη χθες δυνάμει δικαστικού εντάλματος, ένας 27χρονος.

Ο νεαρός θα παρουσιαστεί αργότερα σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα τα οποία και τέθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου υπό οκταήμερη κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις δέκα το πρωί της 14ης Ιανουαρίου , λήφθηκε πληροφορία για άφιξη μεταναστών με βάρκα, 23 ναυτικά μίλια ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Κάβο Γκρέκο στον Πρωταρά.

Το σκάφος προσέγγισαν δύο άκατοι της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, οι οποίες μετέφεραν τους μετανάστες στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.

Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 101 πρόσωπα, εκ των οποίων 10 ασυνόδευτοι ανήλικοι, τέσσερις γυναίκες, επτά ανήλικα παιδιά και 80 άντρες, όλοι συριακής καταγωγής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση