ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επ. Παιδείας: Ενημερώνονται για την ετοιμότητα του Υπ. Παιδείας για την νέα χρονιά

Στη συνεδρίαση κλήθηκε να παραστεί ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης

Για την ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα που ενδεχομένως να υπάρξουν, θα ενημερωθεί , κατά τη σημερινή συνεδρία της, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Σύμφωνα με την ατζέντα της Επιτροπής, τα μέλη της θα συζητήσουν πρώτα διαδικαστικά θέματα, θα προχωρήσουν σε εγγραφή θεμάτων με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου και θα γίνει διαβούλευση για την κατάρτιση της ημερήσιας διάταξης της επόμενης συνεδρίας της Επιτροπής.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Επιτροπής θα τοποθετηθούν επί του θέματος του "Ο περί Ιδιωτικών Σχολείων Νόμος του 2017".

Ακολούθως, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού θα ενημερωθεί από τους αρμοδίους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι φοιτητές του εξωτερικού, για τα προβλήματα που προκύπτουν από τις προωθούμενες αλλαγές σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ), για την ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα που ενδεχομένως να υπάρξουν, για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων.

Επιπρόσθετα, θα συνεχιστεί η συζήτηση για τον περί Σχολικού Εκφοβισμού και Ενδοσχολικής Βίας στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση (Μέτρα Αντιμετώπισης) Νόμο του 2019 (Πρόταση νόμου των κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη, Αννίτας Δημητρίου, Γιώργου Κάρουλλα και Δημήτρη Δημητρίου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού και Παύλου Μυλωνά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος).

Στη συνεδρίαση κλήθηκε να παραστεί ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος, ωστόσο, λόγω συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου στις 10 το πρωί, ενημέρωσε την Επιτροπή ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί.

Λόγω της απουσίας του Υπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ίσως η σημερινή ατζέντα της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής να διαφοροποιηθεί.

Σε δηλώσεις του ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, είπε ότι κατά την συζήτηση της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ως οργανωμένοι γονείς αυτό που θα πουν είναι ότι θέλουν να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα, να είναι στελεχωμένα τα σχολεία από την πρώτη μέρα, να υπάρχουν τα βιβλία, ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ότι ενόψει του και του ότι η αξιολόγηση του μαθητή έχει αλλάξει, ούτως ώστε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί στην Α΄ Λυκείου, όπως προβλέπεται.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα τους πουν για τις περιφράξεις και τα θυροτηλέφωνα. «Για τις περιφράξεις ότι δεν πετύχαμε το στοίχημα, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον με τη λήξη του Σεπτέμβρη, όπως υποσχέθηκαν, να είναι τελειωμένα, τα σχολεία από περιφράξεις και ότι θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε με την ΠΑΣΥΔΥ για το ποιος θα πατά το κουμπί του θυροτηλέφωνου», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X